FeaturedHaberler

FCA Grubu, Tesla’ya benzer bir otonom sistem geliştiriyor




Bir çok kişi Alfa Romeo alıyorsa, otomobiliyle eğlenmek ve hisli bir sürüş ister, fakat Alfa Romeo ve Maserati’nin patronu Harald Wester, dur-kalk trafik için otonom sistemin gerekli olduğunu düşünüyor. Hatta kalabalık şehirlerde yaşayan birçok insan işe gidiş geliş sırasında otonom sistemlerin çözüm olduğunu dile getiriyor.

Bunu fark eden FCA grubu ise şu an Tesla Motors’un geliştirdiği sistemin bir benzerini geliştirmek üzere çalışmalara başladı. Birçok aracında bu sistemi kullanmayı planlayan FCA, ilk olarak Alfa Romeo Giulia ile başlamayı planlıyor ancak sistemin hazır olması için 2024 yılını beklememiz gerekecek.

Sistemin insan kullanımına tamamen son vermeyeceğini, sadece kullanım kolaylığı sağlayacağını da ekleyen Wester, özellikle yoğun trafik olan yerlerde kullanıma çok büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu