FeaturedHaberler

Aston Martin Vanquish Zagato konsepti




Ünlü İtalyan tasarım markası Zagato ve Aston Martin’in işbirliğinden doğan bu seyirlik otomobil, otomobil tasarımın nasıl olması gerektiğinin cevabı niteliğinde.

Daha geniş yan etekler ve şişkin arka çamurluklar daha güçlü bir görünüm sağlamış. Yenilenen jantlar, arkaya doğru daralan yan cam yüzeyleri, siyah renkli A sütunu ve bir Zagato klasiği olan çift bombeli tavan yapısı dikkat çeken tasarım detayları arasında.

Tavandan bagaj kapağı ucuna kadar sabit bir açıyla inen arka bölümde küçük LED stoplar, spoyler şekilli parçanın uçlarına yerleştirilmiş. Büyük bölümü çıplak karbon fiberden üretilen arka tamponun köşelerinde egzoz sisteminin kalın dörtlü çıkışı görülebiliyor.

İç mekana geçildiğinde ana hatlarda bir değişim olmadığı görülürken kapılar ve ön konsolda kullanılan karbon fiber ile tavan, kapı içleri ve koltuklar üzerinde görülebilen “Z” desenli deri döşemeler gözden kaçmıyor.

Bu kışkırtıcı görünümden kışkırtıcı bir performans beklemek yanlış olmaz. Tasarım harikası kaputun altında 5.9 litrelik V12 bir canavar yatıyor. 592 beygir güç üretebilen bu motor yeterince kışkırtıcı değil mi ?

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Aston Martin dünyanın en özel ve seçkin markalarından biridir. Allah bize de bir gün Aston Martin sahibi olmayı nasip eder inşallah. Yollarda Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Ferrari, Lamborghini görmeye çok alıştık Aston Martin hepsinden bambaşka bir dünya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu