Haberler

VW Touareg’e Wimmer dokunuşu




2010 yılında Cenevre’de tanıtılan ikinci jenerasyon VW Touareg’in tanıtımından kısa bir süre sonra modifiye firmaları çalışmalarını yoğunlaştırmış ve pek çok seçeneği Touareg sahiplerinin hizmetine sunmuştu.

Bu firmalardan birisi olan Wimmer Rennsporttechnik, özellikle otomobilin 3.0 lt TDI V6 motoruna yoğunlaşmış: 204 PS güç ve 450 Nm tork değeri sunan bu motoru sadece yazılımla 240 PS güce ve 525 Nm tork değerine ulaştırmıştı.

Alman menşeli firma, bu artışla yetinmemiş olacak ki Touareg 3.0 lt TDI V6 için daha kapsamlı bir performans paketi hazırladığını duyurdu.

Yapılan geliştirmeler sonucunda neredeyse %50 güçlenerek 310 PS güç ve 600 Nm tork değeri sunar hale gelen otomobilin yüksek bir performans sunacağını belirten Wimmer, KW marka süspansiyon ve gırtlaktan gelen bir ses çıkardığı belirtilen egzoz sistemi kullandığı otomobilini 21 inç’lik siyah jantlarla birlikte görsel açıdan da iyileştirmeyi ihmal etmemiş.

Wimmer, Touareg’in performans verileriyle alakalı henüz net bir açıklama yapmazken, bu bilgilerin paketin fiyatıyla birlikte önümüzdeki günlerde paylaşılacağını belirtiyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu