FeaturedHaberler

BMW X1 çarpışma testinden “+” aldı




2016 model BMW X1 Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından çarpışma testine tabi tutuldu ve ‘Top Safety Pick+’ ödülünü aldı.

IIHS, 1. nesil X1’i test ettiği zaman BMW’nin en küçük crossover otomobili güzel puanlar elde etmiş, ancak otomobilin önünün %25’lik kısmının çarptırıldığı ‘küçük örtüşmeli önden çarpışma testi’nde kötü bir sonuç alarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Şimdi, ikinci nesil SAV (Sports Activity Vehicle) aynı testlere tabi tutuldu ve güzel sonuçlara imza attı. Sonuçlar kapı alt menteşesinin bağlı olduğu kolon ve gösterge panelinin dört inç civarında içeri girdiğini gösteriyor. Önceki nesil X1’de bu değer 16 inç civarındaydı ve test mankeninin sağ ayağı sıkışmış durumdaydı.

Eski X1 çarpışma önleme sistemine sahip değilken, yeni jenerasyonda bu opsiyon olarak alınabilecek bir donanım olarak karşımıza çıkıyor ve IIHS bundan dolayı X1’e yüksek puan vermiş. Çarpışma önleme sistemi Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) kriterlerini de karşılıyor ve bu da BMW’ye artı sağlıyor.

Tüm testlerden iyi sonuçlar alan yeni X1, önceki modelinde sadece ‘Top Safety Pick’ ödülü alırken, 2016 modeliyle ‘Top Safety Pick+’ ödülüne layık görüldü.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu