Haberler

Azı da zarar çoğu da!




Gelişen ileri teknolojiye rağmen otomobil sektörü üretim hatalarından tamamen kurtulabilmiş değil. Bir de bu hatalar, otomobiller üretilip satıldıktan sonra ortaya çıkınca şirketlere daha fazla külfet oluyor.

Chrysler de üretimde yapılan hatayı telafi etmek için kaynak ayırmak zorunda kalacak şirketler arasındaki rekabeti 2016 Jeep Cherokee ve Ram 1500’le kızıştırmaya hazırlanıyor. Çünkü bazı RAM 1500 ve Cherokee’lerin ön aks şaftlarında, Fiat Chrysler Automobiles U.S. tarafından hazırlanan herhangi bir rapor olmamasına rağmen, üretimdeki verilere dayanılarak üretim sırasında hatalar olduğu anlaşıldı.

Bilindiği üzere otomobillerde ön aks, sağ ve sol olmak üzere 2 yarı şafttan meydana geliyor. Toplam 1081 adetten oluşan hatalı Cherokee’nin 52 tanesinin sol taraftaki şaftta sorun olduğu saptanırken geriye kalan 1029 tanesinin ise sağ şaftından sorunlu olduğu anlaşıldı. Bu parçalardaki sorun, üretim sırasında tedarikçinin gerekenden fazla ısıya maruz bırakmasından dolayı bu şaftların kırılmaya eğilimli olması.

99 adedi sorunlu olan RAM 1500’de ise sorun ön aksın hem sağdaki hem de soldaki şaftlarında bulunuyor. Buradaki sorun ise Cherokee’nin şaftlarında bulunan sorunun tam tersine, RAM’in şaftlarının yeterli ısıya tabii tutulmamasından kaynaklanıyor.

Fiat Chrysler Automobiles U.S. bu geri çağırmayı 3 parti şeklinde yapmayı düşünüyor. Ama şu anlık geri çağırmaların ne zaman gerçekleşeği bilinmiyor.

 

 

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu