FeaturedHaberler

Toyota Supra efsanesi geri dönüyor!




1978-2002 yılları arasında üretilen Toyota Supra, aradan geçen zamanda pek çok otomobil sever tarafından en fazla sevilen spor otomobil modelleri arasına girmeyi başardı. Japon marka, GT86 ile beraber üreteceği yeni spor otomobil serisi için sevilen modelini diriltme kararı aldı.

Toyota’nın 3 Haziran tarihinde Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nin İzlanda şubesine yaptığı yeni model başvurusunda model adı olarak markanın efsane modeli olan Supra’nın geçtiği iddia edildi. Japon markanın 2014’te ABD’de yaptığı patent başvurusunda da Supra isminin kullanılmış olması yakın zamanda bu modelin geri döneceğine işaret olabilir.

Alman otomotiv devi BMW ile ortak geliştirilecek olan yeni Supra, markanın FT-1 konsepti üzerine geliştirilecek. BMW’nin yakın zamanda yenilemeyi düşündüğü Z4 modeli de Supra ile aynı şasiye sahip olacak. Hatırlanacağı üzere buna benzer bir anlaşmayı Mazda ve Fiat da MX-5/124 Spider modelleri için gerçekleştirmişti. Motor seçeneklerinin henüz belli olmadığı aracın 4 ve 6 silindirli motor seçenekleriyle piyasaya çıkması bekleniyor.

Resimler Toyota FT-1 Concept’e aittir:

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Uzun zamandır biliyorum bu arabayı, ve işin içinde BMW olması arabanın ruhunu zaten mahvediyordu ama BMW motoru kullanılacak deniyordu, bir de BMW aynı şasiye sahip olacaksa özelliği kalmadı benim için, Supranın ruhuna aykırı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu