Haberler

BMW’nin 50.yıla özel i8 tasarımı tanıtıldı




Garage Italia Customs’ı Fiat 500’e yaptıkları eşsiz dizayndan tanıyoruz Fiat 500, bu dizayn sayesinde en sempatik ve en tatlı şehir aracı seçilmişti. Son projeleri olarak GIC, (Garage Italia Costums) İtalya’da BMW’nin 50.yılı da olması sebebiyle hibrit spor bir araba üzerinde çalışmaya karar verdi. Yalnızca bir adet üretilen Futurism Edition olarak adlandırılan i8, GIC’nin başkanı ve kurucusu Lapo Elkann ile BMW’nin dizayn şefi Adrian van Hooydonk tarafından otomobil üreticilerinin Münih’teki bir ziyareti sırasında tanıtıldı.

 

Otomobile yapılan renkli kamuflaj, New York’ta Modern Sanat Müzesi’nde bulunan Giacomo Bella’nın “Lampada ad Arco” adlı tablosundan esinlenilerek yapıldı. Bir tablonun, bir otomobil ile ilişkilendirilmesi her gün gördüğümüz bir şey değil, ancak asıl hikayeyi bilirseniz bu durum pek yabancı gelmiyor. Bu durumda Lampada ad Arco 1900’lerin başında elektriğin gelişini sembozile ediyor ve i8’de BMW’nin elektriklenmiş geleceğini…

 

Çok renkli gövdesi ve jantları bir yana, i8 aynı zamanda içeride de birkaç değişiklik yaşamış. Döşemeler, ışık vurdukça farklı renklere bürünen yanardöner bir kumaşla kaplanmış. Özellikle bu proje için yaratılan döşemeler, genelde takım elbiselerde kullanılan bir kumaş türü olan Solaro’dan yapılma.

 

BMW i kodlu araçlarını 50’ye yakın ülkede satıyor. Marka tamamen elektrikli ve otonom, amiral gemisi konumundaki otomobilini ise 2021’ye yetiştirmeye çalışıyor. Aynı zamanda casus fotoğraflar gösteriyor ki daha hot bir i8 Coupe 2018’de, i8 Spider olarak gün yüzüne çıkacak.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu