Haberler

Uçan otomobil projesine Google yorumu




Uçan otomobil fikri tamamen ortadan kaybolmayan ama bir türlü hayata geçirilemeyen fikirler arasındadır. Geçtiğimiz günlerde bunu tekrardan canladıran kişi ise Google’ın kurucu ortaklarından olan Larry Page oldu. Bloomberg’e göre sadece fikir aşamasından çıkması için ise rakip iki firmaya projeyi geliştirmeleri için yetki verilmiş. Projenin amacı ise tamamen elektrikli, dikey olarak iniş/kalkış yapabilen ve yarı otonom bir otomobil üretebilmek.

Bu iki şirketten ilki: Zee Aero. Page’in 2010’dan bu yana yaptığı 100 milyon dolar üzerindeki yardım sayesinde şirket prototiplerin testlerine havaalanlarında başlamış durumda. Bir kişilik yaşam alanı sağlayacak kadar geniş olan iki kabinden oluşan prototip arka kısımda iki adet pervaneye sahip. Aşağıda ise mühendisler tarafından sadeleştirilmiş son tasarım görülmekte.

ZeeAero-3.0

İkinci şirket, Kitty Hawk, biraz daha küçük çapta olmakla beraber aynı görevi üstlenmiş durumda. 2015’de kurulmuş olan şirketin net bir prototiple rakiplerini yakalayabilmesi için daha hızlı çalışmalarının gerekli olduğu ortada. Birbirleriyle iletişim kurmayan ikilinin yaptıkları çalışmalar da tamamen bağımsız bir şekilde yürümekte.

Slovak AeroMobil şirketi bu amaç uğrunda 3 nesil boyunca prototip hazırladı, Terrafugia şirketi de uçabilen prototipler hazırladı ancak bu çabaların ortak noktaları günlük hayatta kullanılmaktan çok uzak olmalarıydı. Bu alanda yapılan çalışmaların ilerleme hızı düşünüldüğünde Larry Page’in aşması gereken çeşitli engeller olduğu ortada.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yaşlı babam hep şöyle derdi;
    Sabırla sıçan mermeri deler.

    Şaka lan şaka. Bi halttan çakmazdı. Ona kalsa herşeyi bilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu