FeaturedHaberler

RX Norveç Yarışı’nın galibi Bakkerud




Norveçli Andreas Bakkerud, kazandığı 4 sıralama seansı üstüne yarı-final ve finali da kazanarak FIA Dünya Rallycross Şampiyonası tarihinin ilk rally pilotu oldu. İsveçli Timmy Hansen ikinciliği alırken İsveçli Mattias Ekstrom ise üçüncülüğe ismini yazdırdı.

Ken Block ile birlikte Hoonigan Racing Division World RX takımında yer alan Bakkerud, kendi evinde kazanmanın dünyanın en iyi hissi olduğunu ve rüyasını yaşadığını belirtti. Rus pilot Timerzyanov’un oldukça hızlı olduğunu, geçtiğimiz haftanın favorisi olup finale gidiyor olmasından korktuğunu belirten Bakkerud, elinden geleni yapıp bu zaferi takımına ve hayranlarına adayıp herkese desteklerinden dolayı teşekkür etti.

World RX Yönetim Müdürü Paul Bellamy, Norveç’teki etabın heyecan dolu bir şekilde geçtiğini ve 20,000 seyirciye ev sahipliği yaptığını belirtti. Norveçli Andreas Bakkerud’un şampiyonluğuna ev sahipliği yapan Norveç’te, Bakkerud’un finish çizgisinden geçerken, seyirci tepkilerinin çok etkileyici olduğunu ve 4 seans üzerine yarı final ve finali kazanarak bir ilke imza atan bu pilotla birlikte şampiyonanın daha da etkileyici olduğunu belirtti.

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geçen hafta da çok iyiydi tüm serileri ve yarı finali kazanmıştı tıpkı Peter Solberg gibi fakat finalde spin attıgı ıcın sonuncu olmustu ekström ‘ünde 3 haftalık inanılmaz galibiyet serisini sonlandırmış oldu Solberg ,Ken Block ve finallere pek kalamayan Sebastian Loeb kacıncı oldu acaba hemen bir araştırmam lazım 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu