Haberler

PSA’nın İran atağı




Fransız otomobil üreticisi PSA (Peugeot-Citroen), Ortadoğu’nun en büyük otomobil pazarlarından biri olan İran pazarına geri döndü.

2012’de İran’a uygulanan ekonomik ambargo nedeniyle PSA, sahip olduğu ikinci en büyük pazarını bırakmak durumunda kalmıştı. İran’daki eski ortak şirketi Iran Khodro ile Ocak ayında yaptıkları ön anlaşmanın ardından 427 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul eden PSA, yüzde 50’şer hisse ile tekrar Iran Khodro ortaklığında pazara dönmüş oldu.

İran’da 100 kişiye düşen 1 otomobil oranı, otomobil üreticilerine cezbeden bir pazar şansı tanıyor. Ve PSA, Avrupalı otomobil üreticileri arasında öncü olarak tekrar bu pazarda yer almaktan gurur duyduğunu belirtti. Yılda 200 bin otomobil üretmeyi hedefleyen PSA, ilk satışların Şubat 2017’de başlamasını ön görüyor. Şimdilik Peugeot 208, 2008 ve 301 modellerinin üretimi yapılıp, üretilen otomobillerin %30’unun Orta Doğu’ya ihracının planlandığı belirtildi.

 

 

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu