Haberler

PSA Grubunun Fiat ve Toyota bazlı yeni kamyoneti




PSA grubunun yeni bir pikap üzerinde çalıştığı bir sır değil. Zaten bu da yeni modelin büyüme planları içerisinde bir adım olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda bu aracın son jenerasyon Toyota Hilux bazlı olarak geliştirildiği de doğrulandı.

Otomobilin nasıl görüneceğini tahmin etmek zor olsa da, Theophilus Chin yakın zamanda duyurulan 3008 SUV’dan esinlenerek varsayımsal bir tasarım hazırladı. Hazırlanan tasarımda Fiat Toro pikap baz alınmış ve tasarımsal olarak güzel bir görünüş elde edilmiş.

PSA’nın üretim maliyetlerini düşürmek için Toyota’nın donanımlarından faydalanacağını düşünmek süpriz olmaz. Bunun yanında PSA özel bir otomobil dizayn etmek isteyecektir. Aslında Peugeot veya Citroen amblemlerinden hangisi kullanılır bilinmez ama, hazırlığı yapılan pikap için iki ya da üç yıl içinde Güney Amerika pazarında satışa çıkacak diyebiliriz.

Fransız üretici 2014 yılında benzer bir denemeyi üretimden kalkan Peugeot Hoggar ile denemişti. Hoggar, 742 kilogramlık düşük yükleme kapasitesi ve 1151 litrelik kargo alanıyla karşımıza çıkmıştı ve iki farklı motor seçeneği ile sunulmuştu.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu