Haberler

Porsche, 918’leri geri çağırıyor




Geri çağırmalarla genellikle çok satan, ulaşılabilir otomobillerde karşılaşıyoruz ancak hypercar’lar bile geri çağırmalara ihtiyaç duyabiliyor. Porsche, ABD’deki tüm 918 Spyder modellerini emniyet kemerlerindeki potansiyel bir problemle ilgili incelemeye başladı.

Alman üreticinin açıklamasına göre parça kılavuzunda kemer tokasını ve kemer sarma mekanizmasını yerinde tutan vidaların yerleri ters gösterilmiş. Bu sorun, vidaları çıkarıp doğru yerlerine takmakla çözülebilecek kadar küçük değil çünkü vidalar tek kullanımlık ve birbirlerinin aynısı değiller. Porsche, bir kaza durumunda kemer sisteminin görevini tamamıyla yerine getiremeyebileceğini belirtiyor.

Porsche, bütün 918’leri inceleme amaçlı geri çağırmasına rağmen kemer sistemlerinde önceden işlem yapılmış otomobillerde bu sorunun görülme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylüyor. Sorunlu otomobillerde teknisyenler vidaları değiştirecek, bunun yanında parça kılavuzunda da gerekli düzeltme yapılacak.

Porsche 918 sahipleri, otomobilin piyasaya sürülmesinden beri birkaç geri çağırmayla daha karşılaştı. 2014’ün Eylül ayında ABD’de 5 adet 918 arka aks kontrol kollarının kırılabileceği sebebiyle işlem gördü. Aralık 2014’te ise aynı otomobiller sorunlu şasi parçaları nedeniyle tekrar servise girdi. Son olarak Mayıs 2015’te belirli otomobillerde bir karbon fiber parçasının kablolara zarar verebileceği sebebiyle bir geri çağırma daha yapıldı.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu