Haberler

Motorların çalışma şeklini ve farkını inceleyin !




Turbo motor ya da kompresör… Otomobillerin özellikleri arasında sıkça duyduğumuz bu ifadeler ne anlama geliyor? Gelin bu sistemlerin çalışma mantığına aynı site üzerinde göz atalım…

Motorlar ile ilgili sık sık duyduğumuz ifadelerden biri de “Turbo” ya da “Supercharger“dır (Kompresör). Özellikle otomobillerde motorun çalışma sistemini ifade etmek için kullanılan bu terimler aracın özellikleri arasında sıralanır, hatta bazılarında model adına bile dahil olur. Örneğin, Mercedes C 200 Kompressor gibi…

Gel gelelim motorlara ilgi duymayanlar için bu terimler pek bir anlam ifade etmez. Konu hakkında bilgilenmek için biraz araştırmak gerekir. En kısa tanımıyla aktaracak olursak Turbo ve Supercharger sistmelerinin her ikisinin de amacı havayı silindirlere göndermektir.  Tabii ki bu işlemi yaparken kullandıkları yöntem farklıdır ve her iki sistemin birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.

fhp7jp0fhjvprwnsidtn

İşte tüm bu işleyişi, her iki sistemin kullandığı bileşenleri, çalışma prensibini ve farklılıklarını tek sayfa üzerinde gösteren akıllıca tasarlanmış bir web sitesi var. Buradan ulaşabileceğiniz sayfada hem Turbo hem de Supercharger hakkında görsel animasyonlar bulabilir, sistemlerin nasıl çalıştığını anlayabilirsiniz. Sitede İngilizce terimler bulunsa da bunlar zaten teknik terimler olduğu için merak ettiğiniz bir konuysa sözlük kullanmanız gerekebilir. Bunun dışında, görseller size motor sistemleri hakkında fazlasıyla bilgi verecektir.

Kaynak: webtekno.com

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. buradanı arayana kadar akşam oldu 🙂 niye haber verirken emek harcanmaz sanki kopyala yapıştır yapıyorlar. otoparka yakışan bir hareket değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu