Haberler

Ford Mondeo, S-Max ve Galaxy artık daha çevreci




Ford; Mondeo, S-Max ve Galaxy’nin 2.0 litrelik dizel motorlu ünitelerinde %7’ye kadar yakıt verimliliği sağlayıp yine aynı oranda karbon ve NOx gazı salınımını önlediklerini belirtti.

150 ve 180 beygirlik 2.0 TDCI ünitelerin yakıt verimliliğini, karbon ve NOx gazı salınımını azalttığını dile getiren Ford, şehir içi ve dışı karışık yakıt değerlerini şu şekilde açıkladı:

  • Ford Mondeo: 4.6 lt/100 km
  • Ford S-Max: 5.0 lt/100km
  • Ford Galaxy : 5.2 lt/100km

Ford, bu başarıyı optimize edilmiş motor blokları, silindir başlıkları ve yakıt enjeksiyon sistemlerinin elden geçirilmesine bağlıyor.

Ford yine bu üç modele, daha sezgisel ve stabil olan SYNC-3 adlı 8 inçlik dokunmatik ekranlı multimedya ve bilgi-eğlence sistemini entegre ediyor. Bu sistemin amacı kullanım kolaylığı ile daha iyi performansı bir araya getirmek.

Ford’un yazımıza konu olan Mondeo, S-Max ve Galaxy modellerinin yakıt tüketimlerini ve karbon salınımlarını aşağıdaki grafikte daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Ford Yakıt

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu