Haberler

Mitsubishi’den 175 bin’lik geri çağrı




Japon endüstri devi Mitsubishi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 174,382 adet otomobili geri çağrıyor. 2002-2007 Lancer, 2003-2006 Lancer Evolution, 2004 Lancer Wagon, 2003-2006 Outlander ve 2007-2013 Outlander’ın V6 donanımlı modelleri bu çağrıya dahil otomobillerden.

Geri çağırmanın nedeni ise Amerika’nın soğuk eyaletlerinde uygulanan tuzlama işlemleri. Nitekim geri çağrılan otomobiller soğuk havalarda tuzlama yapıldığı belirlenen eyaletlerden. Bu eyaletler ise şöyle açıklanmış: Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia, West Virginia, Wisconsin, ve Columbia Bölgesi.

Konuyla ilgili Mitsubishi’deki ilk çalışmalar, Mayıs 2014’te Kanada’dan 2008 model bir Outlander’ın ön takımlarında aşırı korozyon oluşumun fark edilmesiyle başlamış. Bu tarihten sonra başlatılan soruşturmayla hatanın tekrar etme sıklığı araştırılmış ve bunun sonucunda geri çağırmanın kaçınılmaz olduğu fark edilmiş. Ayrıca, bugüne kadar bu hatadan hiçbir yararlanma vakasının gerçekleşmediği bildirilmiş.

Şimdi, sırf bu tuzlama yüzünden midir bilinmez ama yaklaşık 175 bin otomobil toplanıp ön takımlar incelenecek ve alt salıncakların durumuna bakılıp ya yenileriyle değiştirilecek ya da mümkünse izolasyon malzemeleriyle sorun çözülecek.

Umuyoruz ki incelemelerin ardından sorunun nedeniyle ilgili teknik bilgi paylaşılır. Çünkü diğer otomobillerde sorun yokken bu modellerde kullanılan malzemenin nesi vardı da soğuk ve tuzlu yollara dayanamadı diye düşünenlerin hiç de az olmayacağı kanısındayız.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu