Haberler

Mitsubishi Lancer EVO’nun son örnekleri




Mitsubishi, Lancer’ın Evolution projesini durduracağını daha önceden açıklamıştı. Bu karar sonucunda firma efsane olmuş modelinin ‘Final Edition’ serisini piyasaya sürdü. Bu modellerin çoğu da 46-47 bin Dolar yani 140 bin TL civarında kendine alıcı buldu ama gördüğünüz otomobil ilk üretilen Final Edition ve istenen fiyat tamı tamına 270 bin TL ($88,888)!

Brooklyn’de yer alan Mitsubishi bayisi tarafından ilanı internete konulan otomobil fiyat etiketine rağmen kendisini satın alacak bir EVO hayranı beklemekte. Gördüğünüz EVO, #0001 numaralı plakaya sahip olduğu için bu fiyat farkına sahip.

2015-Mitsubishi-Lancer-Evolution-Final-Edition-Plaque

Geçmişte, tıpkı bu EVO gibi, ilk ve son numaralara sahip olan çeşitli otomobillerin satıldıkları rakamlar düşünüldüğünde “Bu EVO fiyatı yüzünden kesinlikle alınmaz.” demek biraz haksızlık olur ama en son satılan EVO ile aralarında bulunan fiyat farkının bu kadar fazla olması potansiyel müşterileri tarafından nasıl karşılanır emin değiliz.

Fiyat/performans oranı yüksek şeyler almayı seviyorsanız bu EVO sizin hoşunuza gitmeyebilir ancak asfaltta kullanabileceğiniz bir ralli otomobili arıyorsanız EVO Final Edition sizin için biçilmiş kaftan. Özel versiyon olduğu için Japon üretici tarafından çeşitli performans parçaları ile donatılmış otomobilde, 303 hp güç ve 414 Nm tork üreten 2.0 litrelik motor görev almakta. Bu değerler standart EVO’lara göre 12 hp ve 8 Nm daha iyi. EVO MR ile aynı alt yapıya sahip otomobilde Brembo frenler, Bilstein amotisörler ve Eibach yaylar yer almakta. Son olarak her özel modelde olduğu gibi, Final Edition yazıları otomobilin çeşitli noktalarına serpiştirilmiş.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

8 Yorum

    1. Mitsubishi, artık AR – GE gücünü elektriğe yöneltmeye karar verdi. İleride bir gün yeni bir Evo olabilir, ama büyük olasılıkla elektrikli olacaktır.

  1. Hata yaptı Mitsu Evo’yu bitirerek hic değilse sınırlı sayıda üretmeliydi. Prestij açısından önemli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu