Haberler

Triumph en hızlısı olmak istiyor




Efsanevi motosiklet üreticisi Triumph, “Motosiklet Dünya Hız Rekoru”nu kırmaya hazırlanıyor.

Saatte 605.697 km olarak kaydedilen güncel rekorun sahibi Ack Attack markası, hatırlanacağı üzere 2010 yılında özel olarak hazırladığı iki Suzuki Hayabusa motorunun güçlerini birleştirmiş ve Rocky Robinson pilotluğunda bu rekoru kırmıştı.

Ağustos ayında Amerika’da bulunan Bonneville tuz çölünde bu rekoru kırmak isteyen Triumph, özel motorunu Isle of Man TT yarışçısı Guy Martin’in emrine sunacak.

Metanol kullanılan ve 9000 d/d çevirerek yaklaşık 1000 BG güç üreten çift turbolu Triumph Rocket III motoruyla bu rekora talip olan Martin, baştan sona karbon kevlar’dan üretilen monokok bir gövde içerisinde bulunacak. Konuyla alakalı duygularını paylaşan İngiliz pilot: Triumph mühendislerinin çok çılgın bir motor ürettiklerini belirtirken, en büyük şansının ise işlerini en iyi şekilde yapan bu mühendisler olduğunu ifade ediyor.

1955’den 1970’e kadar sırasıyla; Devil’s Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner ve Gyronaut X1 motorlarıyla bu rekoru kırmayı başaran Triumph, beklenildiği gibi rekoru kırmaya en yakın aday olanak gözükürken, Guy Martin ise ayrıca bir güven veriyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu