Haberler

Hatırlanası konsept: Alfa Romeo Bella




Adı: Alfa Romeo Bella

Duyurulduğu Tarih: 1999 (Geneva Motor Fuarı)

Özellikleri: Alfa 166 şasesi, dört koltuklu coupe, önden çekiş, 3.0 litre V6, önden çekiş, manuel şanzıman.

Neden hatırlamalıyız?

Şu tasarıma bir bakın. Muhteşem değil mi? Kendisi 1999’da Alfa 166’nın dört koltuklu coupe türevi olarak dünyaya geldi. İç mekandaki birçok parça, Bertone tarafından özgün bir şekilde tasarlandı.

İtalyanca’da ‘güzellik’ anlamına gelen Bella sözcüğünü isim olarak seçen Alfa ve Bertone, otomobilin adının hakkını vermesi için ellerinden geleni yapmışlar. İkilinin işbirliğiyle ortaya çıkan bu güzelliğin seri üretime geçmemesi için bir sebep yoktu ancak maalesef proje tozlu raflarda yerini aldı.

Teknik olarak dört koltuklu coupe olmasına ve sedan bir otomobilin altyapısını kullanmasına rağmen, arka koltuklarda işler pek öyle yürümüyor. Sportif görünüm için arka yaşam alanından feragat edilmiş.

Bella’ya aslında 2.0 litrelik 4 silindirli bir motor güç verecekti ancak proje fuarda tanıtılana kadar yeni bir kalbe kavuştu. Bu yeni ünite 3.0 litrelik bir V6’ydı ve ürettiği 222 HP gücü ön tekerleklere aktarıyordu. Otomobil zamanına oranla çok fonksiyoneldi ve dönemin teknolojisine göre ileri düzeyde donanımları vardı.

Alfa günümüzde Giulia ile kalbimizi tekrar çalmaya çalışıyor, fakat altyapısını başka birçok otomobil de kullanacak gibi. Stelvio SUV’nin kamuflajlı fotoğraflarında tıpkı Giulia’nın station wagon bir türevi gibi göründüğünü de hatırlatalım.

Kaynak: motor1.com

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. 99 da bunu yapmışlar ya. Gerçekten mükemmel görünüyor ama biraz Alfa gibi görünmüyor o üçgen ızgarayı daha da aşağıya alıp yapsalarmış tam olurmuş. Onun dışında yine bir efsane olmuş.

  2. Alfa severim ama bu daha çok tasarım faciasına benziyor, farları, ızgarası, C sütunu, arkası, ne alfaya benziyor, ne akışkan bir tasarımı var ne de estetik… 4C,Brera Spider,8C varken ben buna bakmam açıkçası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu