Haberler

Parelel ithalat Tesla Model X Çin’de $240,000




Forbes’a göre Çin’deki müşteriler Model X için $240,000 dolar ödüyorlar.

Dünyanın her yerinde, her üründe olduğu gibi özel serilere, sınırlı üretimlere, ilk partilere üreticinin belirlediği fiyatın çok üzerinde ödeme yapan otomobilsever müşteriler var.

Çin pazarında belirlenmiş fiyatın $70,000 üzerinde satılan otomobiller, Amerika pazarı için üretilmişler. Örnek olarak, Model X P90D’nin Amerika’da başlangıç fiyatı $115,000 iken Çin’de $170,000. Özel bir satıcı, otomobilleri Amerika’dan satın alıp Çin’e gönderiyor. Gönderilen araçların birkaç sorunu var; Google hizmetleri Çin’de yasaklı olduğu için otomobillerin navigasyon hizmeti kullanılamıyor, göstergelerin dilinin İngilizce ve Amerikan ölçüleriyle çalışıyorlar. Fakat otomobillere sigorta yapılabiliyor.

Parelel ithalat Çin’de yasal ama ağır şartları var. Forbes’a göre Model X’in garantisi bozuluyor ama otomobiller herhangi bir sorun olduğunda Tesla’nın resmi satıcıları tarafından -bütün ücretlerin müşteri tarafından ödenmesi koşuluyla- tamir edilecek.

Birkaç sene önce Model S ile yaşanan durumun aynısı şimdi Model X’le yaşanıyor. Tesla’nın bu duruma nasıl cevap vereceğini bekleyip görmek gerek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu