Haberler

Nissan’dan Micra atağı




Nissan’ın B segmentindeki temsilcisi Micra, yıllarca Volkswagen Polo, Ford Fiesta ve Renault Clio gibi otomobillerin gölgesinde kaldı. Bunun farkında olan Nissan ve Renault yöneticileri, 2 yıl önce çalışmalara başladılar. Çalışmaların ilk meyvesi ise geçen sene ortaya çıkan Nissan Sway konsepti oldu.

nissan-sway-3

Bu konsept üzerinden çalışmalarına devam eden Nissan ve Renault, sonunda yeni Micra’yı ortaya çıkardı.

2017-nissan-micra

Fotoğraflarda gördüğünüz gibi yeni Micra, selefine göre daha uzun ve daha geniş bir tasarıma sahip olacak.

-Yeni Micra zengin donanım listesine sahip olacak.

Yeni Micra sahip olduğu donanımlarıyla da rakiplerini üzecek. Yumuşak dokulu malzemeler, deri döşemeler, akıllı telefonlarla uyumlu eğlence sistemi, aktif fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve trafik işaretlerini tanıma özelliği gibi üst segmentlerde gördüğümüz donanımlar yeni Micra’nın donanım listesinde bulunacak.

-Yeni Micra, Nissan-Renault ortaklığından sonuna kadar faydalanacak.

Nissan’dan yapılan açıklamalara göre yeni Micra, CMF-B platformunda üretilecek. Nissan-Renault ortaklığından doğan bu ”küçük araba” platformu, Micra’dan sonra yeni Juke’un da temelini oluşturacak.

Nissan-Renault ortaklığı bununla kalmayacak. Yeni Micra, bu ortaklık ile oldukça verimli motorlara kavuşacak. Yeni nesil 1.0 litre hacmindeki 3 silindirli turbo benzinli motor, bunun en büyük örneği olacak. Bunun yanında Renault’nun nam salan 1.5 litre hacmindeki dizel motoru da yeni Micra’nın ürün gamında yerini alacak.

-Yeni Micra’nın hot hatch versiyonu da olacak mı?

Cevabımız evet! Nissan’dan yapılan açıklamalara göre yeni Micra’nın hot hatch bir türevi de üretilecek. 1.6 litre hacmindeki benzinli motordan 190 beygir güç elde edecek olan bu türev, gençleri ve performans tutkunlarını da kendine çekecek.

Yeni Nissan Micra, Ekim 2016’daki Paris Otomobil Fuarı’nda resmi olarak tanıtılacak.

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Tasarımı çok güzel olmuş uzay mekiği gibi. Güzel fiyatlarla giriş yaparlarsa çok satılır.

  2. Bu araba ilk çıktığından beri şirin tatlı bişeydi keşke bukadar ciddi hale getirmeselerdi ama araba donanımlarıyla ve motorlarıyla daha rekabetçi olur gibi.

  3. Bu ülkede Clio, Fiesta, i20 gibi araçlar varken işi çok zor, yoksa güzel bir PR ve rekabetçi fiyatlarla gelirse önceki versiyonlarından çok daha fazla satabileceğini düşünüyorum.

  4. Micra, çok başarılı bir otomobil, selefi kütür kütür, sorunsuz, az yakıyor, şirin idi. Bu sefer de mükemmel iş çıkaracaktır. Geçen ay Corsa aldım, Micra’nın yakınlarda çıkacağını bileydim beklerdim. Özellikle tasarımı çok hoş olmuş, yakışıklı…

  5. Vergi , fiyatlamalar ve pompa* fiyatları nedeniyle küçük hacimli motorlara olan ön yargı hayli yüksek(1.2 motora o kadar para verilmez hem de çok yakar o… geyikleri) bunun kısa vade de alışılması pek mümkün değil . Yani demem o ki ; istiyor sen Türkiye pazarı’nı yapacak o zaman dizel otomatik .
    Tasarım aynen buysa kırmızı renk olan akıl çelici…

  6. Araç seçiminde tasarımın önemli olduğunu düşünmekle birlikte, benim için esas olan fiyat/performans oranıdır. Fiyat/performans oranı iyi olan bir otomobili tasarımı daha iyi olan rakipleri bulunsa bile tercih edebilirim. Fakat mevcut Micra bana göre o kadar tipsiz bir araç ki; B segmenti bir araç ihtiyacım olsa ne kadar iyi olursa olsun asla almayı düşünmeyeceğim bir araçtı.
    Fakat çizimlerdeki tasarımla gelirse bir anda benim gözümde en şık B segmenti araçlardan biri olacak, bence çok başarılı olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu