Haberler

Tesla’ya arkadaş geliyor !




İlk seri üretim model “LeSEE”nin konsept modeli olacak…

LeEco bu yılın başlarında tamamen elektrikli sedan bir model olan LeSEE Konsept‘i tanıtmıştı. Şirket CEO ve kurucusu olan Çinli milyarder Jia Yueting aynı zamanda Kaliforniya merkezli Faraday Future‘ın finansörü olarak da biliniyor. Bu firmaların bağlantısının meyvesi olarak ise LeEco Çin marketinde kendi elektrikli otomobilinin sahibi olacak.

South China Morning Post’un haberine göre söz konusu model, Zhejiang Eyaleti’nde kurulması planlanan 1.8 milyar $‘lık dev fabrikada birleştirilecek. Bu dev tesisin hedefi ise 2018 yılında faaliyete geçip yıllık 400.000 otomobil imal etmek.

Yerel medyaya göre ise bu yatırım 3 milyar $’a patlayacak ve dev “Eco Experience Park“ın bir parçası olacak. Böylece ziyaretçiler şirketin spor otomobilini görüp, eğlence parkında vakit geçirmenin yanı sıra LeEco spor içerik ve müzik platformuna da erişim sağlayabilecekler.

Faraday Future‘ın sene başında CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) organizasyonunda tanıttığı FFZERO1 ile dikkatleri üzerine çekmesi üzerine, bu ay başında casusların görüntülediği Lincoln MKZ, FF‘in otonom sürüş donanımları ile yakalandı. Bu konu ise doğal olarak akıllara bu otomobilin rakibinin Tesla Model X olup olmayacağını getirdi.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra bizce önemli olan nokta ise, her ne kadar yakıtla çalışan otomobilleri seviyor olsak bile Elektrikli Otomobil geleceğin kaçınılmaz çözümü olarak görülüyor ve önemi giderek artıyor. Umarız geleceğimiz için faydalı olacak ve herkesin ulaşabileceği teknolojilerle buluşabiliriz.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler !

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu