Haberler

BMW 9 Serisi yolda olabilir




Son günlerde BMW’nin yeni modeller çıkaracağı hakkında çok sayıda iddia otomobil basınında yer buluyor. Bunlardan en sonuncusu, 6 Serisi’ni şimdilik tarihe gömecek ihtişamlı 8 Serisi’nin yeniden doğuşuyken, yeni bir iddia daha gündemde yerini aldı. Bu iddiaya göre Bavyeralı otomobil üreticisi, Mercedes-Maybach S-Class’a rakip olacak daha lüks ve daha güçlü bir seri üzerinde çalışıyor. BMW, 9 Serisi ile hayatımıza yeni bir soluk getirecek gibi duruyor.

Auto Bild’in haberine göre yeni serinin üretiminde, 7 Serisi baz alınacak ancak otomobil, 7 Serisi’nden daha uzun bir platformda hayat bulacak. Bu da aklımıza 2014 Pekin Otomobil Fuarı’nda sergilenen Vision Future Luxury konseptini, yani bir sedan otomobili getiriyor.

2020 yılında hayatımıza gireceği düşünülen 9 Serisi, tıpkı 7 Serisi’nde olduğu gibi konfor anlamında bolca harcama yapılmış bir otomobil olacak. Bu konfor özellikle arka koltuklarda oturanlar tarafından en üst seviyede hissedilecek. Çünkü arka koltuklar, 7 Serisi’nde olduğu gibi iki ayrı koltuk olacak ve bu koltuklarda kişisel bilgi-eğlence sistemleri ve ekranlar bulunacak.

Büyük ihtimalle 7 Serisi, 8 Serisi ve 9 Serisi’nde 6.6 litrelik V12 motor en üst motor olarak müşterilere sunulacak. Güncel olarak M760Li xDrive’da bulunan bu motor, dört tekere birden çekiş ileten, 8 ileri otomatik şanzımana sahip, 600 beygir güç ve 800 Nm tork üreten bir ünite. 9 Serisi için konuşulan bir başka seçenek ise turboşarjlı benzinli bir motor ile bir elektrik motorunun kombinasyonu olan plug-in hybrit. Bu ünitenin ise 326 beygirden fazla güç üretmesi bekleniyor.

Bu iddialar şimdilik belirsizliğini korusa da; 2015 yılında BMW CEO’su Harald Krueger’in 9 Serisi fikrini heyecanla karşıladığını söylemesi, Bavyeralı üreticinin yeni bir amiral gemisi üretmeyi planladığının bir göstergesi olarak otomobil basınında yer buluyor.

Not: Görselde kullanılan otomobil, BMW Vision Future Luxury konsept otomobilidir.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Bmw yi tercih ederim ama zaten bu sınıfı alan %90 insanın aklındaki Mercedes algısını kırmak çok zor. Zaten alanların çoğu belli yaş üstü yada makam olarak kullanılacak. Bundan dolayı s class yada maybach ı satışta zor geçer.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu