Haberler

2019 Mercedes SL prototipi kendini gösterdi




Bu garip görünümlü S Serisi Coupe’yi pistte gören fotoğrafçılar aslında efsanevi SL Roadster’in yedinci neslinin prototipi ile karşılaştılar. Mercedes’in yeni tasarım diline alışkın olmayanlar için fark etmek zor olsa da kısaltılmış ve alçaltılmış AMG S63 Coupe’nin karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.

2019 model Mercedes SL Serisi, firmanın mevcut modeliyle MRA (Modular Rear wheel drive Architecture – Modüler arkadan çekişli mimari) platformunun birleşiminden türetilmiş. Bunun yanında otomobilde alüminyum ve hafif alaşımlı – yüksek dayanımlı çelik bir arada kullanılmış.

Bu prototip ayrıca bize SL Serisinin ölmediğini ve bir geleceğinin olduğunu gösteriyor. Şimdi Mercedes’i zor günler bekliyor. Çünkü önümüzdeki yıl ortaya çıkartacağı AMG-GT’nin roadsteri ve SL’in rolünü çalan S Serisi cabrio modeli için karar vermek zorunda kalacak.

Orjinal SL’in ismi Sport Leicht (Spor Işığı) kelimelerinden türetilmişti. Sonraki jenerasyonlarda yavaşça GT’ye (Gran Turismo / uzun mesafe sürüşleri için tasarlanmış yüksek performanslı otomobil) doğru evrim geçirdi ve güncel GT’ler SL ismini daha çok hak etmeye başladı.

Otomobilin motorunun AMG tarafından geliştirilen sıralı altı silindirli, 4.0 litrelik çift turbolu V8 olacağı tahmin ediyoruz. Yarım veya tam hibrid versiyonlarının olacağını düşünmesek de, V12 bir motor ile karşımıza çıkmasını umuyoruz.

Birkaç ay içerisinde üretim öncesi prototipi ile karşımıza çıktığında daha fazla detayı ortaya çıkacak SL modelini sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek gerekiyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Mercedesin yeni tasarımları her ne kadar bir birine benzese de hoşuma gidiyordu ama bu harbi olmamış. Bu arabayı kim niye alır ki artık. Mercedes zaten biri 4 kişilik(S Cabrio) diğeri 2 kişilik (AMG GT Cabrio) olmak üzere 2 tane büyük cabrio üretiyor zaten. Her ne kadar eski SL leri sevsem de artık Mercedesin üretmesini anlamlı bulmuyorum, özellikle de bir de E Coupenin de aynı tasarım ile gelme ihtimalinin de göz önünde bulundurursak arkadaki SL yazısını görmeyen kimse anlamaz bu arabanın SL olduğunu.

  2. Mercedes artık eski Mercedes değil..! Mercedes çizgisini çok bozdu iyice şaçma sapan işler yapmaya başladı. Mercedes Audi ve BMW ile rekabet edeceğim diye maliyeti düşürdü, kalitesinde ödün verdi ve eski çizgisini kaybetti. Audi ve BMW sürekli olarak kendilerini geliştirirken Mercedes ise sürekli geriye gitmeye devam ediyor

  3. SL roadster ve convertible bir model
    Fotograftaki aracin bunlarla alakasi yok
    Ayrica 2019 yilinda cikacak bir prototip'i kamuflajsiz test edeceklerini de zannetmiyorum

  4. OTOPARK.COM Robot demiş ki:

    Mercedes artık eski Mercedes değil..! Mercedes çizgisini çok bozdu iyice şaçma sapan işler yapmaya başladı. Mercedes Audi ve BMW ile rekabet edeceğim diye maliyeti düşürdü, kalitesinde ödün verdi ve eski çizgisini kaybetti. Audi ve BMW sürekli olarak kendilerini geliştirirken Mercedes ise sürekli geriye gitmeye devam ediyorHepsini görüntüle…

    Su fotografla kaliteyi algilamis ve Mercedes'in sureklo geriye gittigini ongormus bir insan olarak bunu nasil yaptigini ogrenmek istiyorum 😀

    1. byilmaz kod adlı arkadaşım bunları bilmek için illa profesör olmaya hiç gerek yok. Mercedes eskiden işlerine hiçbir markayı karıştırmazdı fakat son 10 yıldır neredeyse diğer markaları karıştırır oldu. Durum böyle olunca Mercedes maliyeti düşürme yoluna gitti ve kalitesini düşürdü. Audi ve BMW sürekli olarak kendilerini geliştirirken Mercedes hep geriye gitti. Koskoca Mercedes'te S-Serisi'nden başka bir tane doğru dürüst model yok. Bu modelde Citan gibi Mercedes'in elinde patlayacaktır

  5. Biraz A-Serisi'nden, biraz AMG GT'den, birazda S-Serisi Coupe'den ortaya karışık. Tamamen çok karma bir araç. Mercedes çok kopya tasarım yapmaya başladı. Benim gibi eski Mercedes severler bile BMW sevmeye başladı

  6. Sanarsın maliyeti sırf Mercedes düşürüyor. Bmw'nin Toyota ve PSA ile anlaşmaları, Vag grubunun ortak platform kullanımı da maliyet düşürme çalışmalarına bir örnektir. Audi ve Bmw sürekli gelişirken Mercedes'in geri kaldığı konu ne ?
    S Serisinden başka modeli yok diyen bir adamın hayatında bir Mercedes'e oturmadığını düşünür ve sadece gülerim..Eleştiri farklı bir şey bilgisizlik farklı..Tasarım beğenip beğenmeme, eleştiri görecelidir ; ancak Mercedes'in kalitesi de ortadadır
    Ayrıca Citan Renault Kangoo platformlu pastadan pay kapma amaçlı üretilmiş ticari bir araç

  7. Cok garip bir tasarim olmus…:confused: icindeki adamlar sıkışmış gibi duruyorlar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu