Haberler

Faraday Future’ın crossover modeli kameralara yakalandı




Faraday Future’ın yeni crossover modeli, aynı zamanda Tesla Model X’in dişli rakibi, Mojave Çölü’nde görüntülendi.

Üzerinde kamuflaj olsa da, ana hatları sayesinde tasarımını belli eden modelin, ön tamponundan A sütununa kadar olan kısmının oldukça kısa olması göze çarpıyor.

Kamuflajdan anlaşıldığı kadarıyla modelde yüksek konumlandırlan ve üst kısmına doğru uzayan bir far tasarımı mevcut. Modelin ön yolcu kısmı, büyük ön camları sayesinde oldukça geniş duruyor. Otomobilin arka kısmında ise yakalanan eğimle birlikte aracın tasarımı, “crossover coupe” modellerini andırıyor.

Faraday Future, crossover modelinin teknik detaylarını henüz duyurmadı fakat, modelin tam elektrikli olarak ve gelişmiş bir yarı otonom sistemle birlikte geleceği biliniyor.
Eğer dikkatli bakarsanız, modelin ön camının üst kısmında bulunan ve otonom sistemleri için kullanılan kameraları görebilirsiniz.

Genç elektrikli otomobil üreticisi Faraday Future, 2016 Tüketici Elektronikleri Fuarı‘nda sergilediği 1000 beygirlik FFZERO1 isimli elektrikli süper otomobil konseptiyle oldukça dikkat çekerek ciddi bir oyuncu olduğunu göstermişti. Faraday Future’dan crossover modelinde de iddiasını sürdürmesini beklememiz yanlış olmaz.

Son olarak, Faraday Future üretim ekibine etkileyici bir çok isim topladı. Örnek vermek gerekirse, Ferrari Kuzey Amerika CEO’su Marco Mattiacci’yi, markanın global satış şefi yaptı. Firma ayrıca, Apple’dan ve Tesla’dan çok sayıda çalışan transfer etti.

Kaynak: motor1.com

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu