Haberler

DS Automobiles, konseptleri ve yeni modelleriyle Paris’te




Fransız lüksünü ve avangart tasarımı eşsiz müşteri programlarıyla buluşturan DS, 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda DS E-Tense Concept, Formula-E’de kazanılan deneyimler sonucunda daha da geliştirilen çok özel DSV-02 ve DS performans serisi modellerini sergiliyor. DS standında ayrıca DS 3 Cabrio Sport Chic, DS 4 Performance Line, DS 4 Crossback Terre Rouge, DS 5 Sport Chic ve DS Commande Spéciale’yi otomotiv tutkunlarıyla buluşuyor.

Gelenekten geleceğe DS markası

Gelecek, E-Tense ile göz önüne seriliyor. 4.72 metre uzunluğunda ve 1.29 metre yüksekliğinde olan E-Tense, 402 HP güç ve 516 Nm tork değerlerini 0 emisyona sahip elektrikli motoru ile sağlıyor. Formula-E’de edinilen deneyimle oluşturulan teknolojik altyapıda lityum-ion piller aracın merkezine konumlandırıldı. Yüzde yüz elektrikli E-Tense’in menzili şehir kullanımında 360 km, karma kullanımda ise 310 km. 1.8 ton ağırlığındaki E-Tense 250 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlıyor.

Formula-E ve Geleceğin elektrikli yarış teknolojisi: DSV-02

DS Performance mühendisleri tarafından geliştirilen, DSV-02 isimli %100 elektrikli tek kişilik araç ilk olarak Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılıyor. Vites kutusu, elektrikli motor, arka süspansiyon ve elektronik motor yönetimi, markanın motorsporları bölümündeki uzmanların odak noktalarıydı. DSV-02 bu yıl 9 Ekim tarihinde FIA Formula-E Şampiyonası’nın üçüncü sezonunun açılış yarışının olacağı Hong Kong’da yarışacak.

DS 3 Performance serileri ile kusursuz sürüş keyfi

Yeni DS 3’ün, “DS 3 Performance” versiyonu hem hatchback hem de cabrio gövde seçenekleri ile Paris Otomobil Fuarı’nda yer alacak. DS 3 Performance modelleri, 215 g/km CO2 emisyonu, 208 HP güç ve 300 Nm tork ile eşsiz bir performans sergiliyor. DS 3 Performance modelleri Torsen® kilitli diferansiyel ve özel 6 ileri manüel şanzımanla (MCM) birleştirilmiş 1.6 THP S&S motordan gücünü alarak benzersiz bir sürüş ve yol tutuş sağlıyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda DS 3 Performance Black Special, DS 3 Cabrio Sport Chic, DS 4 Performance Line, DS 4 Crossback Terre Rouge, DS 5 Sport Chic ve DS Commande Spéciale modelleri de sergileniyor.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. karıştırıyorum ikisini bazen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu