Haberler

Porsche’den geri çağırma




Son zamanlarda hava yastığı, emniyet kemeri gibi unsurlar sebebiyle sıkça duymaya başladığımız geri çağırmalara bir yenisi eklendi. Porsche, 2017 model yılına ait 243 adet Macan’ı belirli koşullarda arkadan kopma ihtimaline karşın geri çağırmaya hazırlanıyor. 30 Temmuz – 9 Ağustos 2016 tarihleri aralığında üretilmiş Macan, Macan S, Macan GTS ve Macan Turbo’lar geri çağırma kapsamında olacak.

Geri çağırmadan etkilenen otomobillerde, önde bulunan viraj ağırlık çubuklarının arızalı bağlantı elemanlarıyla yerleştirilmiş olma ihtimalleri mevcut. Bu da olası bir durumda bağlantı burçlarının hareket etmesine ve böylelikle viraj ağırlık çubuğunun işlevini yitirmesine yol açıp otomobili arkadan kopmaya zorlayabilecek bir durum. Sevindirici olan ise, henüz bu durumdan ötürü bir yaralanma ya da ölümle karşılaşılmamış olması.

Henüz herhangi bir müşteri konuyla ilgili bilgilendirilmedi ancak Porsche, bilgilendirmelere kısa süre içerisinde başlayacak. Otomobil sahipleri, otomobillerini Porsche bayilerine götürüp arızalı viraj ağırlık çubuklarını ücretsiz değiştirebilecek.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu