Haberler

Avrupa Fatih’i Castrol Ford Team Türkiye




Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olan Kıbrıs Rallisi’nden yeni zaferlerle döndü. Avrupa’da tarih yazmaya devam eden Castrol Ford Team Türkiye, ERC3 sınıfında ilk 3 sıraya kendi ekiplerini sokma başarısını göstererek takımlar şampiyonu oldu. Bu sezon Avrupa’da 7’nci yarışına çıkan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi Kıbrıs Rallisi’ni kendi sınıfında birincilikle tamamladı. Böylelikle Onur Vatansever ERC3 co-pilotlar şampiyonu olurken, Murat Bostancı ise ERC3 sınıfında şampiyona üçüncüsü olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Bu sezon Avrupa’da önemli yarışlara çıkarak güzel deneyimler kazandık. Kıbrıs Rallisi’nin zorlu asfalt ve toprak zeminini ise Pirelli lastikleriyle zorlanmadan geçerek bu sezonki hedeflerimize ulaşmış olduk. En büyük hedeflerimizden biri olan Avrupa Ralli Şampiyonluğu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye’de sayısız zafer ve şampiyonlukların altına imzasını atan Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nda sezonu ERC3 (önden çekişli araçlar) sınıfında takımlar şampiyonu olarak bitirdi. Sezonun final ayağı olan Kıbrıs Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye’nin başarılı pilotları Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi Ford Fiesta R2T’leriyle yarışı sınıfında 1. olarak tamamladı. Takımın genç pilotları Buğra Banaz – Burak Erdener ve Ümit Can Özdemir – Sedat Bostancı ikilileri ise yarışı 2. ve 3. sırada tamamladılar. Bu sonuçlarla Onur Vatansever co-pilotlar şampiyonu olup büyük bir başarıya imza atarken, Murat Bostancı ise sınıfında şampiyona 3’üncüsü oldu. İlk 3 sıraya ekiplerini sokma başarısını göstererek Kıbrıs Rallisi’ne damgasını vuran Castrol Ford Team Türkiye, Alman ve İngiliz rakiplerini arkasında bırakarak ERC3’te Avrupa’nın en hızlı takımı oldu. Öte yandan Castrol Ford Team Türkiye’nin desteğiyle yarışan Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Rauf Denktaş, Ford Fiesta S2000’iyle Kıbrıs Rallisi’ni başarıyla tamamladı.

“Hedef Avrupa Şampiyonluğu”

Takımının Kıbrıs’taki başarısını değerlendiren Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Burada kazandığımız 3’lü zaferle ERC3 sınıfında Avrupa’nın en hızlısı olma başarısını gösterdik. Geride bıraktığımız sezon Avrupa’da önemli yarışlara çıkarak güzel deneyimler kazandık. Kıbrıs Rallisi’nin zorlu asfalt ve toprak zeminini ise Pirelli lastikleriyle zorlanmadan geçerek bu sezonki hedeflerimize ulaşmış olduk. Castrol Ford Team Türkiye, ülkemizde olduğu kadar Avrupa arenasında da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek. Şimdi en büyük hedeflerimizden biri olan Avrupa Ralli Şampiyonluğu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu