Haberler

Bentley Flying Spur testte




“Başlık Bentley ama görselde neden Porsche var?” diye sorabilirsiniz. Aslında o bir Porsche sayılmaz; Bentley bu siyahlara bürünmüş Panamera Turbo ile aslında yeni jenerasyon Flying Spur’ü test ediyor. Flying Spur, yeni Panamera Turbo’nun üretildiği MSB platformunda üretilecek; bu yüzden yeni Panamera’nın Bentley için çok şey ifade ettiğini söylemek yanlış olmaz.

Bentley Flying Spur, tam anlamıyla Continental GT modelinin dört kapılı versiyonu. 2015 yılında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan EXP 10 Speed 6 konsept otomobiline baktığımızda, yeni Flying Spur hakkında tasarımsal fikirler elde etmek pek de zor olmuyor. EXP 10 Speed 6’in tasarımsal özelliklerinin bir çoğu, yeni Flying Spur’e aktarılacak gibi duruyor.

Galerimizde göreceğiniz Panamera Turbo, sıradan Panamera Turbo’lardan biraz farklı. Aslında bu fark, sadece çamurluklardan ibaret. Çamurluklar haricinde her şeyi Panamera Turbo ile aynı olan otomobilin Bentley’e ait bir prototip olduğu fikrine nasıl kapıldığımıza gelecek olursak, otomobilin plakası, Birleşik Krallık’ın Sürücü ve Taşıt Lisans Kurumu’nda bir Bentley olarak kayıtlı.

Flying Spur’ün, Panamera ile aynı platformu paylaşacak olması, akıllarda lüks sedanın Panamera ile aynı motor seçeneklerine sahip olacağı fikrini uyandırıyor. Bu motor seçeneklerinin arasında ise heyecan verici çift turbo beslemeli 4.0 litrelik V8 ve yine çift turbo beslemeli 2.9 litrelik V6 üniteler bulunuyor. Flying Spur konseptinin 2017 yılında görücüye çıkarılıp, bir sene sonrasında ise üretilecek modelin tanıtılması bekleniyor.

Fotoğraf kaynağı: www.autoblog.com

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Bir an gruba girip Hasan Bentley haberinin fotosubda Porsche var diyecektim. İyi troll oldu 😀

    1. Merhaba, Bir hata sonucu 2.9 litrelik ünite 2.0 şeklinde yazılmıştır. Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu