Haberler

Tesla otonom sürüş sistemini güncelliyor




Elektrikli otomobillerin yayılmasında büyük ölçüde rol oynayan Tesla, Autopilot adını verdiği yarı otonom sürüş sistemi ile büyük yankı uyandırmıştı. Son dönemde yaşanan kazalar ile güvenilirliği tartışma konusu olan Autopilot, bundan böyle herhangi bir tartışmaya yer vermeyecek şekilde güncelleniyor.

Tesla, geçtiğimiz günlerde düzenlediği lansmanda Autopilot‘un geliştirilmiş versiyonu Hardware 2‘yi tanıttı. Beşinci seviye sürücüsüz kullanım güvenlik standartlarına sahip olan Hardware 2’nin bünyesinde 360 derece görüş açısı sağlayan 8 adet kamera, 250 metreye kadar algılama mesafesi sunan 12 ultrasonik sensör ve Autopilot I’e göre 40 kat daha kararlı bir yönetim sistemi bulunuyor. Dikiz aynasının üzerinde yer alacak radar sensörü hava durumu ve yol bilgisi gibi dış etmenlere göre tahmin yaparak otonom sürüş sistemini adaptif hale getirecek. Autopilot’ta halihazırda bulunan otomatik acil durum freni, kaza uyarısı, şerit takibi ve aktif hız sabitleyici gibi özellikler ise güncellenmiş olarak Tesla müşterilerinin karşısına çıkacak.

Peki üstün özelliklere sahip “Hardware 2” Tesla kullanıcılarıyla ne zaman buluşacak? Tesla Motors CEO’su Elon Musk, şuandan itibaren üretilecek bütün Tesla modellerinde güncellenen otonom sürüş desteğinin yer alacağını belirtti. Yeni siparişler için opsiyon olarak seçilebilen yeni Autopilot’un fiyatı ise 4700 Euro olarak belirlenmiş durumda. Aralık ayında gelecek ilk güncellemenin ardından opsiyonun fiyatı 5600 Euro olarak güncellenecek. Ayrıca Model S ve Model X sahibi mevcut Tesla müşterilerinin yeni Autopilot teknolojisinden teknik sebeplerden ötürü faydalanamayacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu demek oluyor ki, düşürdükleri burunu bile eğilip yerden almayan "tesla" mühendisleri. Bugüne kadar kabul etmedikleri tüm kazaları, bu geniş kapsamlı güncellemeler ile kabul ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu