Haberler

“Otomobiller nasıl kamuflajlanıyor?” sorusunun cevabı




BMW’nun üretim tesislerinden birisinde çekilmiş olan videoda 5 Serisi GT‘nin yol testi öncesinde yapılan kamuflaj işleminin aşamalarını görmekteyiz. Normalde karşılaşmadığımız türden bir video olduğu için casus fotoğraflarını gördüğümüzde kabuğun altında yer alan otomobilin aslında daha farklı bir tasarıma olabileceğini görmekteyiz.

İlk aşamada CAD programını kullanarak otomobilin dışı için plastik bir gövde tasarlanıyor. Üretilen bu paneller iki teknisyenin de yardımıyla direkt olarak otomobile vidalanıyor. Üzerinde plastik bulunmayan depo kapağı gibi paneller içinse çeşitli sticker‘lar bulunmakta. İç mekanın görünürlüğünü azaltmak içinse köpük kaplamalar kullanılmış.

Tüm bu değişikliklerden sonra diğer BMW modellerine olan benzerliklerinin çoğunu kaybeden otomobil testlere çıkmaya hazır hale gelmekte. Daha hafif kamuflaj işlerinde ise çeşitli desenlere sahip kaplamalar kullanılmakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Merhabalar, Haberin konusu aynı olabilir ancak çeviri tamamen bana ait. İlginiz için teşekkürler…

  1. Siz ceviri yapip emek harcadiniz ama haberi hazirlayanlarin da emegine saygi icin kaynak belirtmeniz daha etik olurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu