Haberler

Porsche’nin yeni oyun alanı




ABD’nin Kaliforniya eyaleti, Porsche’nin ülke genelindeki satışlarının %23‘ünü oluşturuyor. Hal böyle olunca, ülkedeki ikinci Porsche Experience Center‘ın Kaliforniya’da açılmış olması pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Carson şehrinde kurulan bu merkez, 60 milyon dolarlık yatırımla 21.5 hektarlık bir alana kurulmuş ve bünyesinde sürüş eğitimlerinin de verildiği bir yarış pistini, küçük bir müzeyi, bir restoranı ve bir etkinlik alanını bulunduruyor.

Bu merkez, 2015‘te Atlanta‘da açılan Amerika’nın ilk Porsche Experience Center’ının izinden gidiyor. PEC Atlanta; ilk yılında 36 bin kişiyi ağırlamıştı ve Porsche, Kaliforniya’da yıllık 50 bin gibi bir ziyaretçi sayısı hedefliyor.

Kaliforniya’daki merkezin en önemli özelliklerinden biri 6.6 kilometre uzunluğundaki yapılandırılabilir pist. Burada buzdan bir tepe, düşük sürtünmeli yol tutuş alanları ve launch control sistemlerinin denenebildiği bir alanın yanında özel bir off-road parkuru da mevcut. Müşteriler, bu pist üzerinde Porsche eğitmenleriyle 90 dakikalık eğitimler alabiliyor.

Pist dışında ise, markanın ünlü yarış otomobiline ithafen isimlendirilmiş Restaurant 917 adlı bir restoran ve 557 metrekarelik bir etkinlik alanı bulunuyor.

Merkez aynı zamanda Porsche Motorsport North America‘ya da ev sahipliği yapıyor. Burası, ABD ve Kanada’nın Cayman GT4 Clubsport, 911 GT3 R ve GT3 Cup otomobil satışı, servisi ve yedek parçası konusunda tek yetkili merkez olma özelliğini de taşıyor.

Porsche Kuzey Amerika CEO‘su Klaus Zellmer, yaptığı bir açıklamada yeni merkezle ilgili “Otomobil tutkusunun üst düzeyde olduğu batı yakasındaki yeni merkezimiz, müşterilerimize ve hayranlarımıza eşsiz bir marka ve ürün deneyimi sunuyor,” dedi.

Yeni Porsche Experience Center ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kaliforniya merkezinde bulunan 5 adet simulasyonun da Assetto Corsa oldugunu ek bir bilgi olarak vereyim 😀

  2. Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, gibi araçlar süper spor kategorisine girmezler, elit klasman lüks spor araçlardır. Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce ayrı bir kalitedir. Çok özel ve asil markalardır. Trafikte Audi, BMW, Mercedesten çok Porsche var. Eskiden Porscheninde Ferrariden farki yoktu ama simdi daglar kadar fark var benim gozumde

  3. Eskiden Porsche Ferrari gibi ultra zenginlerin bindigi bir markaydı şimdi sokaklarda bir sürü görür olduk. Bana göre özel marka ayrıcalıktır. yani ulasilamamazliktir ender olmaktir trafikte Mercedesten fazla Porsche gorur oldum mercedesle Porschenin benim gozumde yeri aynidir Mercedesin slr’i var Porschenin 911i var diger modelleri premium olarak geciyor ama bir Ferrari bir Bugatti veya Lamborghini hatta Aston Martin bunlar bana göre çok üst düzey ender görülen markalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu