Haberler

Ford GT prototiplerine polis sürprizi!




Yeni Ford GT’nin hızlı ve haşin bir otomobil olduğu aşikar ancak yasalar haşinlik dinlemiyor. ABD’nin Colorado eyaletinde üç Ford GT prototipi, yasal hız limitlerinin üzerinde seyrederken yakalandı. Vail Daily’nin haberine göre, özellikle tasarımıyla bir süper otomobil intibasını kolaylıkla oluşturabilen Ford GT’ler, üç ayrı bölgeye ait polis ekiplerinin dikkatini fazlasıyla çekmiş olacak ki, her biri polisler tarafından durduruldu.

Jalopnik’in haberine göre, yasal hız sınırının 50 mil (80 km/sa) olduğu bölgede 101 mil (162 km/sa) hızla seyreden GT’lerin sürücüleri, Colorado yasalarına göre hız limitinin üzerine 20 milden (yaklaşık 35 km/sa) fazla çıktıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi.

Prototiplerin Colorado’da yüksek rakım testi amacıyla bulundukları konuşuluyor. Yine Vail Daily’nin haberine göre, otomobillerde veri toplayan bir takım ekipmanlar bulunuyordu; görünüş o ki Ford, yenilenen süper otomobilini kullanıcılara teslim etmeden önce, son birkaç dokunuş üzerinde çalışıyor.

Sürücülerin mahkemeye çıkarılması ve sonrasında alacakları cezalarla ilgili olarak Ford’dan açıklama geldi. Açıklamayı yapan Ford sözcüsü Mike Levine, otomobillerden alınan verilere göre, sürücülerin belirtilen hızda otomobil kullanmadıklarını ve herhangi bir ceza almayacaklarını belirtti.

Ford’un yeni GT’de kullandığı 3.5 litrelik V6 EcoBoost motoru göz önüne alınırsa, sürücülerin belirtilen hız limitlerinin üstünde yol alması da pek bir sürpriz olmayabilirdi. Zira, V6 motoruyla 600 beygir güç üretebilen yeni Ford GT’nin 320 km/sa üzerinde bir son hız değerinin olması bekleniyor. Ford, ilk etapta 500 müşterisinin siparişini teslim etmeye hazırlanıyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bunlardan bir nevi şirket arabası sayılır. Sürücüler de o kafayla kullandıysa demek ki. 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu