Haberler

BOM Gold Cup şampiyonu




Gold, Silver ve Bronz olmak üzere 3 kategoride, 7 farklı ülkeden toplam 47 sporcunun mücadele ettiği 2016 İtalya 3H Endurance Champions Cup’ta Borusan Otomotiv Motorsport pilotları, iki birincilik ve üç ikincilikle hem genel klasmanda, hem de Gold kategorisinde en çok puanı elde ederek sezonu Gold Cup Şampiyonu olarak tamamladılar.

Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan ile katıldıkları 3H Endurance Champions Cup’ın İtalya İmola, Misano, Mugello, Vallelunga ve Hırvatistan Rijeka pistlerinde gerçekleşen ve her bir yarışın 3 saat sürdüğü zorlu mücadelede Gold Cup Şampiyonluğunu BMW Z4 GT3 ile Borusan Otomotiv Motorsport, ikinciliği Porsche 997 GT3R ile İtalyan Autorlando Sport ve üçüncülüğü ise Mercedes SLS AMG GT3 ile Alman MDC Sports elde etti.

Borusan Otomotiv tarafından kurulduğu 2008 yılından itibaren hem ulusal hem de uluslararası yarışlarda mücadele ederek ülkemizi temsil eden Borusan Otomotiv Motorsport, WTCC takımlar beşinciliği, ETCC pilotlar ikinciliği gibi önemli başarılarına bu şampiyonluk ile bir yenisini daha eklemiş oldu.

Kaynak: TOSFED

Ömür Deniz Seçilen

İtalyan Otomobillerinin aşığı bir Alfisti. Amatör Fotografçı. Ege Üniversitesi İİBF. Hayallerimi süsleyen makina Alfa Romeo 159 3.2 Q4.,

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu