Haberler

Hyundai Motorsport yeni yıla sağlam giriyor




Dünya Ralli Şampiyonası’nda yeni sezonun tanıtılan ilk ralli otomobili Hyundai i20 oldu. Perşembe günü Monza’da gerçekleştirilen lansmanda takımın üç pilotuyla birlikte adeta gövde gösterisi yapılırken Korelilerin Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki dördüncü sezonunda şampiyonluğu almayı ne kadar istedikleri görülmüş oldu.

FIA’nın Dünya Ralli Şampiyonası kurallarına getirdiği yeni düzenlemeyle artık daha güçlü ve daha agresif görünümlü olmasının yanı sıra sağır eden sesler çıkarabilen ralli otomobillerinin şampiyonada yarışmasının önü açılmıştı. Hyundai de bu yeni düzenlemelere göre sene başından beri takımın üç pilotuna birer tane olmak üzere üç adet i20 Coupe’yi üretmekle meşguldü. Ayrıca aynı zaman diliminde bir adet R5 ralli otomobilini de ortaya çıkaran Hyundai Motorsport’un teknik bölümde gerçekten zorlu bir sene geçirdiği belli oluyor. Bu bir yıllık süreçte Hyundai’nin yeni rallicisi için 6000 kilometreden fazla test yapıldığı belirtiliyor.

Takımın dördüncü senesinde üçüncü otomobili geliştirmesiyle artık farklı bir döneme giriliyor. Zira bu yeni i20, daha doğrusu i20 Coupe, 380 PS’den yüksek gücüyle eskisinden daha kuvvetli ve artık 3 kapılı. Ayrıca yeni kuralların etkisiyle aerodinamik olarak yeni i20 Coupe, selefinden daha üstün, yani ciddi bir downforce artışı mevcut. Bütün bunların yanında Hyundai Motorsport’un geçen sene üreticiler klasmanında şampiyona ikinciliği ve takımın öne çıkan pilotu Thierry Neuville’nin pilotlar klasmanındaki ikinciliği bulunuyor ki takımın özgüveni için bu etkenler önemli rol oynuyor. Bir de üreticiler şampiyonunun hâlihazırda Dünya Ralli Şampiyonası’ndan çekilmiş bulunan Volkswagen Motorsport ve pilotlar şampiyonun da Volkswagen’den Sebastien Ogier olduğunu göz önünde bulundurursak Hyundai için bir şeylerin zamanının gelmiş olabileceği düşünülebilir. Hyundai Motorsport’un üç pilotu Thierry Neuville, Dani Sordo ve Hayden Paddon’un akıllarında şüphesiz bütün bu şartların yanı sıra gelecek için hırs ve heves var. Tabi ki Sebastien Ogier’in gelecek sezon için hangi takımla anlaşacağı da Hyundaicilerin kafalarındaki deli sorulardandır. Her şeyin hayırlısı!

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hyundai dünya çapında kendini kanıtlamış ve rüştünü ıspatlamış bir marka. Hyundai-Kia grubu'nun dünyanın en çok satış yapan ve satan 4.otomobil firması olmasıda bu başarısını tescilliyor. Hyundai kendini o kadar geliştirdi ve geliştirmeye devam ediyor. Ne yazık ki bizim Hyundai gibi bir markamız bile yok.. 2017 yılı itibariyle dünyanın en çok satan ve satış yapan markaları 1. Volkswagen; , Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Ducati, Scania, MAN, Neoplan 2. Toyota; Daihatsu, Hino, Lexus 3. Renault – Nissan; Renault, Nissan, Mitsubishi, Alpine, Infiniti, Dacia, Datsun, Lada, Samsung 4. Hyundai – Kia; Hyundai, Kia 5. GM; Chevrolet, Cadillac, Buick, GMC, Holden, Wuling, Jiefang, Baojun 6. Ford; Lincoln, Troller 7. Honda; Acura 8. FCA; Ferrari, Chrysler, RAM, Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Maserati 9. PSA; Peugeot, Citroen, DS, Opel, Vauxhall 10. Suzuki; Maruti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu