Haberler

Vanguard Motosiklet: New York’tan yeni üretici




Görselde gözüken Vanguard Roadster, firmanın planladığı 3 motordan ilki. Vanguard firması daha önceden Confederate Motosiklet firmasında 6 yıl boyunca dizayn şefi olarak çalışmış olan Edward Jacobs ve ciddi girişimci olan Francois-Xavier Terny tarafından kuruldu.

Confederate markası cesur ve ezber bozan özelliklerde modelleriyle bilinirdi. Vanguard Roadster’da da onun esintilerini hissetmek mümkün. Motor bloğu ise tam 1917cc.

120216bottom

Genel anlamıyla dizayn olarak sizi kendine çekse de, itici de gelse, şu bir gerçek ki oldukça yenilikçi ve farklı bir model çıkmış ortaya. Örnek vermek gerekirse yan aynalar yerine arkaya bir kamera konulmuş ve tablet boyutundaki bir LCD ekrandan arkayı izlemek mümkün kılınmış. Ufak LED lambalar ise geleneksel lambaların yerini almış. Seri üretime 2018 yılında geçmesi bekleniyor. Fiyatı ise Amerikada 29.995$ olarak belirlenmiş. Türkiye’ye gelirse ne olur bilemiyoruz.

120216side1

Vanguard’ın basın duyurusunu özetliyecek olursak eğer:

6 Aralık günü New York’ta Uluslararası Motor Fuarında Roadster modelini tanıtıcak. Vanguard firması eşi benzeri yok diyor motosikleti için. Vanguard’ın Roadster’i çağdaş çizgileriyle oldukça iddialı duruyor.

120216middle4

Şu an prototip aşamasında olan motosikletin 2018 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Bir çok değişik özellik barındıran motosiklette, çerçevesiz motor yapısı, birimlere ayrılmış yağ kutusu, entegre edilmiş egzoz ve arka kamera destekli tablet boyutunda dijital ekran bulunuyor. Şasisi ise Racing, Roadster ve Cruiser sürüş pozisyonunu destekliyor.

120216middle3

Vanguard motosikletleri New York City’de bulunan Brooklyn Harp Gemileri Tersanesinde üretilicek.

120216middle2

Bize sorarsanız oldukça değişik bir tasarım olmuş. Türkiye’de tutar mı bilemiyoruz tabi.

Emir Zincircioğlu

1990 İzmir doğumluyum. Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitirdim ve yüksek lisansıma aynı yerde ve aynı bölümde devam ediyorum. Özel bir şirkette elektronik dizayn ve yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu