Haberler

“Porsche” nasıl telaffuz edilir?




65 senelik tarihi ile dünyanın en başarılı spor otomobil üreticisi olarak kabül edilen Porsche’nin dünya genelinde milyonlarca hayranı, binlerce kullanıcısı var. Fakat Posche’nin bütün bu uluslararası başarısı bir soruyu beraberinde getirmekte: Porsche nasıl telaffuz edilir?

Bir Porsche hayranı olarak, Almanca öğrendiğim günden itibaren sayısız kere bu soru üzerine tartışıldığını gördüm. Ben her seferinde doğrusunu açıklamaya çalışsam da karşımdaki kişiyi asla tamamen ikna edebildiğimi düşünmüyorum.

Eminim sizlerin de günlük yaşantınızda, forumlarda, yorumlarda denk geldiğiniz bu soruya kesin cevap Porsche’den geldi.

Porsche’nin Youtube hesabı üzerinden paylaşılan video çok net. Porsche, “porş” olarak değil; “porşe” olarak telaffuz edilir. Bundan sonra ister eş dost arasında, ister çevrimiçi mecralarda bu tartışmaya denk geldiğinizde yapmanız gereken tek şey bu videoyu paylaşmak olacak.

 

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Porşçe, porşkö, porşe, porş, porç…
    Ne dersen de, dediğinde herkes anlıyor zaten 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu