Haberler

Yeni ama eski…




Mercedes’in 1970’den beri ürettiği en eski seri olan G-Serisi, 911 edası ile klasik görünümünü korumaya devam ediyor. Kamuflajlar altında belki de ufak değişikliklere gidilmiş olsa da genel siluetini korumaya devam eden G- Serisi hem canavar G63 hem de normal versiyonu ile birlikte kış testleri sırasında görüntülenirken kendisi hakkında birkaç ipucu verdi. Güncel versiyona göre 10 santimetre genişleyen G- Serisi iç mekânında oldukça ferahlayacak gibi duruyor. İç mekânın teknolojiye ayak uyduracağı ve E-Serisi’ne benzer dijital bir konsola sahip olacağı söyleniyor.

Genişlemesine rağmen hafifleyecek olan G-Serisi modern alt şasi tasarımı sayesinde 400 kilogram gibi inanılmaz bir diyetten geçerek oldukça hafifleyecek. Tabi ki de bagajdan neredeyse bir Caterham 160 indirmenin (490 kg) yol tutuşa, tüketime ve performansa büyük bir katkı sağlayacağını söylesek yanılmış olmayız.

Yeniliklerden bahsetmişken G63’de diğer Mercedes modelleri gibi devasa 5.5 litrelik bi-turbo motoruna veda ederek göreceli olarak daha ufak olan 4.0 litrelik V8 üniteye geçiş yapıyor. Şimdilik ne kadar güç üreteceği kesin olmasa da 470 HP’den 603 HP’ye ve 650 Nm torktan 850 Nm torka değişen versiyonları olan V8 ünitenin güçlü versiyonlarından biri olacak gibi duruyor. Güç konusu henüz belirsiz olsa da yeni ünitenin gücünü tekerleklere 9 ileri otomatik şanzıman ile iletileceği kesinleşmiş durumda.

2017’nin ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan standart G-Serisi’nin AMG versiyonunu da 2018 başlarında görmeyi bekleyebiliriz.

Formun Üstü

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Niye CLS’nin yeni kasasını çıkartıp E serisi teknolojilerini ve iç mekanını kullanmıyorlar ki?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu