Haberler

Yeni XC60 kışa hazırlanıyor




Sekiz yıllık hayatının ardından hala güncelliğini yitirmeyen XC60 elini daha da güçlendirerek rekabeti kızdıracak. Yeni jenerasyonu ile birlikte tamamen yenilenecek olan XC60, büyük kardeşleri XC90, S90 ve V90’ın alt yapısını oluşturan SPA platformuna geçiş yapacak. SPA platformu ile birlikte aynı zaman da Volvo’nun yeni tasarım diline adapte olacak olan XC60 ön ve arka farlarından genel siluetine kadar ufaltılmış bir XC90 karakterini taşıyor. Özellikle renderlanmış fotoğrafında XC90’a benzeyen XC60 oldukça güzel duruyor.

volvo-xc60-render

Kuzey İsveç’te kış testleri sırasında görüntülenen kamuflajlı model ufak bir büyümeye giderek iç mekânda ve bagaj alanında daha fazla alan sunacak. Boyutlarındaki artışa rağmen SPA platformu ile hafifleyecek olan XC60 daha fazla ekonomi ve performans sunacak.

Performans demişken turbo 4 silindirli benzinli ve dizel üniteler sunacak olan XC60’ın bu üniteleri XC90’dan alması bekleniyor. Polestar tarafından elden geçirilmiş güçlü versiyonları da olacak olan XC60’ta maalesef geçmişteki Polestar modelleri gibi etkileyici performansa sahip 6 silindirli motorları göremeyeceğiz. En fazla 4 silindire sahip olacak olan XC60’ın en güçlü versiyonunun S60 ile birlikte Çin pazarına sunulan T6 Twin Engine Plug-in hybrid sistemine sahip olması bekleniyor. S60’ın 2.0 litrelik benzinli motoru ve elektrik motoru ile birlikte 306 Hp (238 + 68 Hp) ve 550 Nm tork (350 + 200 Nm) değerlerinin XC60’da yükselmesi beklenirken, minimum 53 km’lik sadece elektrikli menzili olması bekleniyor.

Ne zaman tanıtılacağı ise henüz kesinlik kazanmayan XC60’ı 2017 Eylül’ünde Frankfurt Motor Show’da görücüye çıkacağı yönünde dedikodular olsa da Volvo normalde sadece 3 büyük fuarda tanıtım yapıyor. Eğer Volvo Cenevre, Şangay yada Detroit fuarlarından birini beklemezse özel bir tanıtım etkinliği ile de XC60’la tanışabiliriz.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. iskandinav ulkelerinin en cok satan premium SUV modeli XC60, kis kosullari icin super bir arac, yeni T6 hybridle super olacak, merakla bekliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu