Haberler

İlk 2017 model Ford GT üretim bandından indirildi




Ocak 2015’te örtüsü kaldırılan Ford GT, Le Mans gibi prestijli organizasyonlarda görünse de bir türlü yollara çıkamamıştı. Aradan geçen yaklaşık 2 yılın ardından ilk 2017 model Ford GT sonunda üretim bandından indirildi.

Montajı Multimatic’in Kanada’daki butik tesisinde yapılan Ford GT, Amerikan markanın son yıllarda ürettiği en etkileyici modeller arasında gösteriliyor. Üretim ömrü 4 yıl olacak olan süper sporun montajının her yıl 250 adet ile sınırlı tutulması planlanıyor. Yani toplamda 1000 şanslı kişi yeni Ford GT’nin anahtarına sahip olabilecek. Ayrıca Ford bu özel modeli satacak bayiler için titiz bir çalışma yürütüyor. GT’nin satılacağı bayilerde bulunan servis teknisyenleri detaylı bir eğitimden geçecek, yani her servis Ford GT’nin motor kapağını açma yetkinliğine sahip olamayacak.

2017 Ford GT’nin motor kapağının altındaki canavar ile ilgili bilgiler şuan için hala bir sır. Fakat 3.5 litrelik EcoBoost V6 motorun çift turboya sahip olduğu ve 600 beygirden daha fazla güç ürettiği söyleniyor.

Halihazırda 500 müşterisi belli olan otomobilin satış fiyatı hakkında net bilgi verilmese de bazı müşterilerin yaklaşık 400.000 dolar ödediği bildiriliyor. Bu yüksek fiyat etiketinin sunulan opsiyonlar ile beraber bir miktar artacağını da belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Otopark'ın Ford ile arası… diye cümleye başlamak isterdim ama sanırım bu modelde pek işe yaramaz, neyse öyle bir düşünceydi işte..

  2. and demiş ki:

    Beyaz mı? Sahibini tahmin edebiliyorum :DHepsini görüntüle…

    And hocam, hayırlısıyla bir ford gt testi bekliyoruz artık otopark takipçileri olarak 🙂

  3. Ford GT biraz ütopik ama ikinci el'de hazır başlamışken bi' EVO VIII veya bi GC8 felan olsa fena olur gerçekten 🙂

  4. CenkGs demiş ki:

    Otopark'ın Ford ile arası… diye cümleye başlamak isterdim ama sanırım bu modelde pek işe yaramaz, neyse öyle bir düşünceydi işte..Hepsini görüntüle…

    "GT'yi isteme benden, buz gibi soğurum senden" cümlesiyle bozulabilir 😀

  5. berkertekin demiş ki:

    "GT'yi isteme benden, buz gibi soğurum senden" cümlesiyle bozulabilir :DHepsini görüntüle…

    Ahahaha guzel cevapti 🙂 Allah'ini seversen gt'yi istemeyin zaten sinirli sayida urettik biz size edge verelim onunla idare edin simdilik 😀

  6. CenkGs demiş ki:

    Ahahaha guzel cevapti 🙂 Allah'ini seversen gt'yi istemeyin zaten sinirli sayida urettik biz size edge verelim onunla idare edin simdilik :DHepsini görüntüle…

    Mustang'e bindirdik daa ne istiyonuz? F-150? Onu da getiririz tamam… 🙂

  7. berkertekin demiş ki:

    Mustang'e bindirdik daa ne istiyonuz? F-150? Onu da getiririz tamam… :)Hepsini görüntüle…

    Harbide f 150 istesek daha fazla oluru var gibi 🙂 neyse hayirlisi bakalim belki tesla gibi satin alan biri cikar 🙂

  8. Teste veririrmi orasıda ayrı 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu