Haberler

KTM 790 Adventure




Bazı firmalar “adventure motosikleti” terimini, yolda kullanılan motosikletler için söylüyorlar. Fakat KTM değil. Avusturyalı şirket, off-roading’i ciddiye alıyor ve off-road yeteneği yoksa, motosiklete bir adventure etiketi koymuyor. Çekimlerde görülen yeni 790 Adventure ile KTM bunu sağlıyor gibi görünüyor. Hurricane 790 Duke Prototipi’nde resmi olarak ilk kez yerini alan yeni paralel iki silindirli motor tarafından beslenen 790 Adventure, KTM’nin orta ağırlıkta adventure piyasasına saldıracağı yeni silahı. GÖrünüşe bakılırsa BMW F800GS ve Triumph’un Tiger 800 bu motosiklet karşısında dikkat etmek zorunda kalacaklar.

ktm-790-adventure-002-770x440
Yeni motorun detayları hala yetersiz. 800 cc civarında olduğunu biliyoruz ve tasarımında bazı yenilikçi düşüncelere sahip olduğu sözü verilirken, tam kapasitesi ve güç çıkışı gizleniyor. 90hp civarında olduğu söyleniyor ve motosikletin performansının, daha ciddi adventure motosikletleriyle yarışabilir seviyede olduğunu ve Honda’nın Africa Twin’i ile boy ölçüşebileceği söyleniyor.

ktm-800-adventure-1
Firmanın ilk paralel iki silindirli motoru olduğu için, KTM’nin şu anki V-Twin motorlu adventure modellerinden daha kompakt olabilir. Sızdırılan fotoğraflar, KTM’nin yeni motosikletin çeşitli versiyonlarına çalıştığını gösteriyor. 21-inç ön, 18-inç arka jantlar dişli lastikler üzerinde WP süspansiyon ile birleşmiş. Çerçeve, tipik bir KTM çelik kafes tasarımı olup, çapraz desteklerini içinde gizlemek yerine dış tarafta spor görünümü sağlayan alaşımlı alüminyum kanatçıklar ile kullanılmış.

ktm-790-adventure-spy-left_marked
Yine de, her şey geleneksel kalmamış. Uzun boru şeklindeki yakıt doldurma borusunun boynunu kontrol edin. Her iki tarafta bir tane var ve motorun iki yanına da alçaktan aşağıya monte edilmiş ikiz depoya kadar gidiyor. Plastik kaplama ve bantla tasarımlarını gizlemek için çok uğraşmışlar.Depoyu aşağıya kaydırmak, havayolu için depo alanını serbest bırakırken motosikletin ince kalmasını sağlamış. Honda benzer şekilde yenilikçi bir düzen kullanmasına rağmen, hava kutusunu yeniden konumlandırıp iki parçaya ayırmayı ve yakıt deposu alanını serbest bırakmak için gidon kafasını her iki yana hareket ettirerek ince bir motosiklet yaratmayı seçti. KTM’deki alçak depo aynı zamanda ağırlık merkezinin kaymasını da azaltarak daha hafif hissetiriyor ve deposu tam dolu veya boşken normal bir motosiklet kadar ağırlık dağılımını etkilemiyor.
ktm-790-adventure-pic-image-photo-05082016-m1_720x540
Tabi ki, yan yana monte edilmiş depolar güvenlik endişelerine yol açıyor, ancak şüphesiz koruma eklenecek ve modern termoplastik yakıt deposu (günümüzde üretilen arabalardaki gibi) kazalarda ezildiğinde bile delinmelere karşı inanılmaz direnç göstermektedir.Diğer versiyonları uzun cam olmadan sunulurken, bu yol odaklı lastikler ile gördüğümüz versiyonu daha hafif ve enduro tarzı görünüm sunuyor.
ktm-790-adventure-pic-image-photo-05082016-m_720x540
Hafiflik önemli olsa da, KTM pratikliği feda etmedi. Büyük hacimli çantalar için raylar ve arka bagaj bölmesi, adventure tarzı yan ve arka çantaların seçenek olarak bulunabileceği söyleniyor. Şimdiye kadar üretilen her prototipin bir merkez standı da vardı. Teknoloji açısından, KTM elektronik sistemleri çok önemsiyor ve genellikle en yeni Bosch kitlerini kullanıyor.Cornering ABS, çekiş kontrolü ve WP’nin halihazırda bir dizi elektronik olarak ayarlanabilen yarı aktif süspansiyon kiti bulunuyor. Fotoğraflarda görüldüğü üzere proje çok yol katetmiş durumda. KTM 790 Adventure’ın 2017 yılının sonlarında satışa başlayacak olması ve geçen ay gösterilen prototip versiyona çok benzeyen 790 Duke benzeri bir sürümünün de olması şaşırtıcı değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu