Haberler

Coupe mi, Cabrio mu ?




Ferrari geçtiğimiz günlerde oldukça özel bir model olan J50 Roadster’ı tanıtmıştı. Şimdi ise RM Tasarım’ın Hollandalı bağımsız tasarımcısı Remco Meulendijk, Photoshop becerilerini kullanarak hayalindeki Coupe versiyonu kağıda aktarmayı başardı. Yarım yüzyıllık Ferrari Japonya geçmişini harmanlayan J50, bildiğiniz gibi aslında 488 Spider’ı temel alıyor ancak çok daha atletik bir tasarıma sahip.

İşte RM Tasarım’ın bilgisayarından çıkan Coupe;ferrari-j50-coupe-render-by-rm-design-1

Maranello cephesinde konuşulanlar detaylar da var, bunlar J50’nin tavanının iki parçalı ve cam olma ihtimal üzerinde, ancak olursa da sınırlı sayıda olacağı duyumlar arasında.

J50 sadece 488 GTB’den daha özel olmayacak, ayrıca biturbo 3.9 litrelik V8 üniteden fazladan 20 beygir gücüne sahip olacak, bu da tam olarak 690 beygirlik bir Ferrari’den bahsediyoruz demek oluyor.

Ferrari’nin Remco Meulendijk’in tasarladığı Coupe formunu dikkate alıp alamayacağını zaman gösterecek. Ancak tasarım uygulamasına baktığımızda, RM Design’ın tasarladığı Coupe formunun Roadster’e nazaran bence daha iyi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Not: J50’nin orjinal fotoğrafları aşağıdadır.

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler !

cgrkn

2015 yılı Makine Mühendisliği mezunuyum. Otomobil tutkum 5 yaşındayken yoldaki arabaların markalarını saymakla başladı ve makine mühendisi olmamı kaçınılmaz kıldı. Artık uzun yıllardır takip ettiğim Otopark.com ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu