Haberler

SEAT Arona karların arasında görüntülendi




SEAT’ın mini SUV sınıfındaki yeni temsilcisi Arona, karların üzerinde test edilirken objektiflere yakalandı. İspanyol markanın SUV segmentinde Ateca’dan sonra ikinci temsilcisi ile ilgili detaylar haberimizde.

SEAT SUV sınıfında ilerlemeye devam ediyor

Geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan Ateca’nın kompakt boyutlu kardeşi olan Arona, markanın B segmentindeki temsilcisi Ibiza ile benzer çizgileri taşıyor. Volkswagen grubunun esnek platformu MQB‘nin üzerinde şekillendirilecek otomobilin Ibiza ile benzer iç mekan ve donanımlara sahip olması bekleniyor.

Hakkında pek fazla teknik detay bulunmayan otomobilin manuel ve DSG şanzıman seçenekleriyle satışa sunulacağı öngörülürken, Arona’nın kaputunun altında Volkswagen’in 3 ve 4 silindirli EcoTSI-TSI-TDI motor seçenekleri sunulacak. Öte yandan aracın 4 tekerden çekiş opsiyonuna sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Yıl sonuna kadar satışa sunulacak

Sık sık Hyundai i20 kamuflajıyla görüntülenen yeni Ibiza, Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarında tanıtılacak. Markanın bir büyük fuarda iki yeni modelini aynı anda tanıtmayacağını hesaba katarsak SEAT Arona’nın Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtılıp 2017 bitmeden yollara çıkacağını söyleyebiliriz. Bakalım İspanyol üreticinin yeni B-SUV modeli, üretimi durdurulan Ibiza ST’nin boşluğunu doldurabilecek mi?

Görsel kaynağı: tr.motor1.com

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Suv yapmayan kalmadı demekki tutuluyor baya, oldum olası sevmedim yüksek araçları, benim boyumu geçmemeli araç 🙂 servis kullanırken bile koltuğu en aşağı indiriyordum

  2. ecotsi gibi efsane bir motoru olan ibizayı koltuğundan edebileceğini sanmıyorum. he o motorla gelirse bilemem tabi 🙂

  3. kendi kendi mi trollüyor noluyor burada 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu