Haberler

Aston Martin AM-RB 001 çok iddialı




Aston Martin AM-RB 001, süper otomobiller ligine hızlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

Güçler birliği

Aston Martin, Red Bull, Cosworth, Ricardo, ve Multimatic gibi dev firmaların birlikteliğiyle ortaya çıkan AM-RB 001, Formula 1 teknolojilerini kullanıyor.

1:1 güç/ağırlık oranına sahip olan otomobil, Cosworth imzası taşıyan; yüksek devir çevirebilen atmosferik 6.5 lt V12 motorla donatılacak.

Ricardo’dan alınan yedi ileri otomatik şanzıman ile gücünü yere aktaracağı belirtilen AM-RB 001’in “monocell” olarak adlandırılan kabini ise Multimatic’in elinden çıkmış.

Konsept’e sadık kalınacak

Ağırlığı kesin olarak açıklanmasa da 1000 kg olacağı konuşulan otomobilin bu değeri göz önünde bulundurursak 1000 BG gücünde olacağını söyleyebiliriz.

0-322km/sa hızlanmasının yaklaşık 10 sn. olacağı belirtilen AM-RB 001’in maksimum hızı ise 402 km/sa’in üzerinde olacak.

25 adet pist versiyonu olacak otomobilin prototiplerle birlikte toplamda 150 adetle sınırlı sayıda üretilmesi planlanıyor.

Konsept haliyle %95 oranında aynı olması düşünülen Aston Martin AM-RB 001’in 2019 yılında satışına başlanacağı ve yaklaşık 3 milyon $’lık bir fiyat etiketine sahip olacağı bekleniyor.

Resim kaynağı: tr.motor1.com

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aston Martin çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir marka. Aston Martin klasiği, mühendislik harikası..İstanbul gibi büyükşehirler de yaşayan insanlar yollarda Ferrari, Lamborghini, Porsche görmeye çok alıştılar ve Aston Martin halkımıza çok yabancı geliyor. Aston’u yolda gören bir bakan, bir daha bakıyor..Aston’un yaşattığı duygu ve hazzı hiçbir marka yaratamıyor

    1. Burak bey bende Aston’ları çok seviyorum. Aston Martin, Bentley, Rolls-Royce dünyanın en saygın lüks otomotiv markalarından birisi. Aston’u Aston yapan ve rAston Martin’i rakiplerinden farklı kılan güç, güzellik ve ruh değerleri. Tasarım ve mühendislik uzmanlığını kültürel mirasıyla birleştiren Aston Martin diğer tüm rakiplerinden ayrılıyor. Kültürel mirasını en önemli değeri olarak benimseyen Aston Martin, önümüzdeki yıllarda da yenilikçi değişimini, markayı güçlü, saygın ve özgür kılan temel değerlerini kaybetmeden sürdürmeyi vadediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu