Haberler

Land Rover iddialı geliyor: Range Rover Velar




Land Rover, Velar isimli yeni modeli ile çok konuşulacak bir coupe-SUV karışımı sunmaya hazırlanıyor.

Geçmişin izlerini taşıyacak

Yeni modelin en çarpıcı özelliği Range Rover Evoque ile Sport arasında olması olacaktır. Tabi çok fazla detay vermek mümkün değil. Ulaşabildiğimiz tek görsel modelin kuş bakışı görünümü.

İlk gösterim Cenevre Otomobil Fuarı’nda

Land Rover, modelin tüm detaylarını 1 Mart 2017’de bizlerle paylaşacak. Modelin görücüye çıkacağı ilk etkinlik ise Cenevre Otomobil Fuarı olacak. Eğer bu fuara yetişemezseniz üzülmeyin, ardından Nisan ayında New York’ta başka bir tanıtım konseptiyle karşımıza çıkacak.

Velar’a güven sonsuz

Land Rover’in tasarım ekibinin başındaki isim olan Gerry McGovern, Range Rover’ın Velar ile sınıfın en yenilikçi markası olacağını iddia ediyor. Ve ekliyor; Velar, Range Rover markasına cazibenin, şıklığın ve modernliğin farklı bir boyutunu yaşatacak.

İsminin altında büyük bir mesaj yatıyor

İsim seçimine gelirsek, çok ince bir düşünce hakim. Velar’ın geçmişten gelen tüm Range Rover tasarımlarını temsil edebileceğini ve daha önce tasarlanmış 26 modelin tüm genetiğini yansıttığı düşünülüyor. Bundan dolayı Latince’de örtü anlamına gelen “velare” kelimesi ile bu düşüncelerini adlandırmışlar.

 

Yukarıdaki resimde modelin Range Rover Evoque ve Sport ile karşılaştırması gösteriliyor ve bu ikisi arasında güzel bir fark var. Söylentilere göre model, Jaguar F-Pace platformunun izlerini taşıyor.

Gizliliğini koruyor

Çekiş sistemi ve donanım olarak herhangi bir bilgiye ulaşamadık ancak Land Rover’ın Ingenium motor ailesinden dört ya da altı silindirli turbo şarjlı motorların kullanılmasını umut ediyoruz.

Kaynak: Land Rover

Abdullah YEŞİL

18 yaşındayım. Çanakkaleliyim, Tekirdağ'da yaşıyorum. Beykent Üniversitesi'nde İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencisiyim. Bu aralar OTOPARK'a nihayet benim de katkım olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Land Rover çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir marka. Land Rover adına, şanına, kalitesine ve tarihine yakışan bir SUV yaptı. Land Rover’ın sabırsızlıkla beklediğim modeli. Bundan sonra BMW X6 sınıfında rahat olamayacak

  2. Land Rover’ın büyük bir merakla beklediğim modeli. Cenevre Fuarı öncesi Velar’ın fotoğrafları sonunda basına sızmış. Range Rover Velar’ın ağabeyleri Evoque ve Sport’tan hiçbir farkı kalmamış. Land Rover Range Rover kalitesine, şanına, tarihine yakışan bir araç yapmış sızan fotoğrafları incelediğimde. http://tr.motor1.com/news/137475/range-rover-velar-sizdi/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu