FeaturedHaberler

Skoda Kodiaq ve yeni modelleri tanıtıldı




Skoda Kodiaq, renk getirmeye hazırlanıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda oldukça şık iki yeni modelini tanıtan Skoda, Kodiaq ile kardeşi Seat Ateca’ya adeta meydan okuyor.

Skoda Kodiaq, SportLine ve Scout ile göz kamaştırıyor

SportLine ve Scout isimli iki özel modeli tanıtılan Kodiaq, hem sportiflik arayanlara hem de off-road tutkunlarına hitap ediyor. SportLine modelinde, capcanlı bir renk seçeneği olan Corrida Red’i tercih eden Skoda, yeni SUV’sinin ön yüzünde daha keskin ve daha agresif hatlara yer vermiş. Aynı agresifliği arka yüzde de sürdüren Skoda, 19 ve 20 inçlik jant seçenekleriyle ve harika yanal desteklere sahip spor deri koltuklarıyla sportiflik anlayışını konuşturmuş.

Scout modelinde ise, agresiflik namına herhangi bir tasarım hamlesi bulunmuyor. Ancak bu donanımın özelliği, off-road tutkunlarına hitap etmesi. Off-Road Asistanı ve Sürüş Modu seçenekleri bulunduran dev SUV, 6 ayrı sürüş modu bulunduruyor. Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual ve Snow isimli modlarla gelen Kodiaq Scout, dışarıda sadece jantlarıyla farklılık yaratıyor. Bu eksikliği içeride gidermek isteyen Skoda, iç mekanda odunsu döşemeler kullanmış.

Üç farklı motor seçeneğiyle geliyor

Kodiaq’ın farklı varyasyonları olan Kodiaq SportLine ve Kodiaq Scout, üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Giriş seviyesinde 1.4 litrelik 150 beygir güç üreten TSI motoru bulunurken, daha büyük bir benzinli motor isteyenler de düşünülmüş. 2.0 litrelik benzinli motoru 180 beygir güç üreten Kodiaq, cebini düşünenler için ise 2.0 litrelik 150 beygir güç üreten dizel motoruyla piyasaya sürülecek. Kodiaq SportLine ve Kodiaq Scout için henüz herhangi bir fiyat bilgisi ise mevcut değil.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Skoda Kodiaq alırım önündeki Skoda logosunu kaldırırım keyfime bakarım. Aynı şeyi Kodiaq uyguladığınızı düşünsenize. Kodiaq tutmazsa kullanıcıları böyle yapsın onlara tavsiyem. Skoda VW'ne geçtikten sonra çağ atladı bugün Skoda'nın VW'den hiçbir farkı kalmadı. Paramız olsada alsak..

  2. Arkadan Audi Q serisi havası aldım. VW grubunun en önemli ve beni iten hatası iç mekan. Bu yine biraz değişik de artık sıktı ya. 2005 model transit bile gözüme farklı olduğu için güzel geliyor artık harbi sıktı. Bence Tiguan ve diğer vAg ile kıyaslamak gerekirse 10 numara bu alınır yalnız öznel olarak Vag dan sıkıldım. Bambaşka olmadıkları sürece artık iç mekanlari sıkıyor keşke sıkmasa fakat sıkılıyorum.

  3. Yeni octavia'nin farlarina yapilacak kucuk dokunus iste tam olarak bu olmaliydi. Gunduz ledleriyle birlikte on far ne kadar sık ve keskin durmus. Olmasi gereken tasarim tam olarak buydu. Ben gayet begendim.

  4. Türkiye'de, Tiguan'ın fiyatından 1 tık altında fiyatla çok iyi iş yapacaktır diye umuyorum. Hatta uzun versiyonu buralara gelirse değerlendiririm kendi adıma 🙂

  5. Arka stoplar seat atecadan copy paste yapılmış paintte değiştirilmeye uğraşılmamış bile vw grubunu özetliyen bir davranış

  6. 150 hp 1.4 TSI motorlu versiyonu fabrika verisinde. 9.9 sn gözüküyor ancak Carwow testinde kalkış kontrolüyle birlikte 8.6 sn'de 100'e ulaşmış. Bu arabaya gitmez diyenler vardı. Ayrıca ilerleyen zamanlarda Superb'i 5.8 saniyede 100'e çıkaran 280 beygirlik motor da gelecek diyorlar. Çok güzel araba da Euro'nun 4 TL olmasından sonra hiçbir araba alınabilir gözükmüyor gözüme. İngiliz'in 16, Alman'ın 17 aylık asgari ücretiyle alabildiği arabayı bizim asgari ücretlimiz ancak 86 ayda alabiliyor. Onu da alamıyor zaten…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu