Haberler

Toyota, yeni Corolla’nın testlerine başladı




Toyota’nın 50 yılda 44 milyondan fazla satan modeli Corolla, 12. nesli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Toyota, yeni Corolla ile yeni bir maceraya atılabilir!

11. nesli ile 2013 yılında piyasaya çıkan güncel Corolla, 2019 yılında yeni nesline ağır sorumluluklar bırakacak!

4 yıl önce, sahip olduğu ”Keen look” tasarımı ile Toyota’nın yeni yüzünü gösteren güncel Corolla, geçtiğimiz yıl ufak bir makyaj operasyonundan geçmişti.

TFT ekran, LED farlar ve yepyeni ön ızgara ile gelen güncel Corolla, bu makyaj operasyonu ile hayal kırıklığı yarattı.

Bugün ise özel renk ve güvenlik donanımları ile 50. yaşını kutlayan model, kendini her ne kadar modern göstermeye çalışsa da kaputun altında yatanlar tam aksini söylüyor!

Bildiğiniz gibi güncel Corolla, 1.6 litre hacmindeki benzinli atmosferik motor ve 1.4 litre hacmindeki turbo dizel motor ile satılıyor.

Benzinli motor, markanın ZR kod adlı motor serisinin bir ürünü ve 2007 yılından beri güncellenerek kullanılıyor.

Dizel motor ise E120 kod adlı Corolla’dan bu yana kullanılıyor, yani 13 yıldır!

 

Bu motorlar ile Corolla’nın ve diğer ”Avrupa” modellerinin Avrupa’da hezimete uğraması, şirketin Avrupa’da hibrit modellere yönelmesine neden oldu.

Amerika’daki Corolla satışları ile de bu durumu dengeleyen Japon otomobil üreticisi, son günlerde oldukça tedirgin.

Donald Trump’ın ”Amerika’da üretim yapmazsan sınırda ekstra vergi ödersin!” tehdidi, özellikle Toyota’yı zor duruma sokuyor.

BMW ve Volkswagen’in Çin pazarına girmesi, Almanların B planı olarak gözükebilir. Ancak Çin’de Japon milletine karşı duyulan antipati, Toyota ve Honda’nın bu bereketli pazarda istediği sonuçları elde edememesinde önemli bir etken!

Bu nedenle gözünü Avrupa’ya diken Toyota, son yıllarda sağlam hamleler yapıyor.

İlk olarak markanın BMW ile ortaklık imzalaması, daha sonrasında gelen C-HR hamlesi ve son olarak da markanın Gazoo Racing departmanı ile performanslı otomobiller üreteceğini duyurması, Japon otomobil üreticisinin Avrupa’da büyük değişim göstereceğinin bir kanıtı.

Corolla, BMW motoru kullanacak!

”Avrupa’daki rekabet, Japonya’dakinden çok daha büyük!” diyen Japon yöneticiler, oyunu kurallarına göre oynayacak!

Dedikodulara göre yeni Corolla ve Avensis 1.6 litre hacmindeki dizel motoru ve 1.5 litre hacmindeki turbo benzinli motoru BMW’den alabilir.

120-150 beygir arasında güç değerlerine sahip olması beklenen bu motorlar ile Avrupa pazarına fırtına gibi girmeyi hedefleyen 12. nesil Corolla, markanın Avrupa’da yüksek satış rakamlarına ulaşmasını sağlayabilir.

Corolla, TNGA platformu ile hafifleyecek!

Toyota’nın yeni Prius ve C-HR’da da kullandığı yeni platformu TNGA sayesinde yeni Corolla, güncel modelden çok daha hafif ve rijit bir yapıya kavuşacak.

Yeni Avensis için de aynı operasyonu uygulayacak olan Japon otomobil üreticisi, 2020 yılına kadar her modelinin hibrit versiyonunu da üretmeyi düşünüyor.

Yani yeni Corolla, hibrit seçeneği ile de ülkemize gelebilir!

Fotoğraflar sizi yanıltmasın!

Kameralara kamuflajlı olarak yakalanan Corolla, sizleri yanıltmasın. Testte yakalanan otomobil, güncel Corolla ile aynı. 

Buradan Toyota’nın şimdilik yeni motorları, şanzımanları veya teknolojik donanımlarını test ettiği sonucunu çıkarabiliriz.

Fotoğraf kaynağı: www.motor1.com ve www.autoevolution.com

 

 

 

Emrullah TEKGÖZ

1994'te doğdum. Atılım Üniversitesi İşletme (İngilizce) okumaktayım. Otomobil tutkum hayatımda her zaman büyük yeri olan AE101'in efsanevi mekanik tınısıyla başladı, E46 320i ve E39 540i ile bu tutku yerini aşka bıraktı. Bu aşk atmosferik Avensis 3 FL ile devam etmekte.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Toyota'nın artık bir motor güncellemesine gerçekten ihtiyacı vardı. Yaparlarsa yerinde bir hamle olur.

  2. Corolla'nın eski kasaları yeni kasalarından daha modern ve şık bir görünüme sahip. Toyota ne zaman öğrenecek şu tasarım işini merak ediyorum. Volkswagen dünyanın en çok satan otomobil markası olmayı Çin'e borçlu. Zira Çin pazarında VW peynir, ekmek gibi araç sattı. Bence bu yılda dünyanın en çok satan otomobil markası olacaktır Toyota bu kafayla gittiği sürece

  3. 2019'da tüm çirkinliğe devam. Bir marka ancak bu kadar kötü tasarımlara imza atabilir. Toyota tasarım çizgilerini değiştirmediği sürece Toyota’dan bir cacık olmaz. Benim için Japon markaları içinde tasarım konusunda; Mazda, Honda, Nissan, Subaru, Suzuki, Mitsubishi, Toyota Japon premium; Lexus, İnfiniti, Acura gibi. Toyota'nın Japon rakiplerinden tasarım konusunda birşeyler kapması gerekir

    1. Daha geliştirme aşamasında olan bir arabaya bu kadar net eleştirmek doğru değil bence. Bmw'nin de görüyoruz bu şekilde kamufileli halini cidden çirkin oluyorlar. Ama piyasaya çıktığı tasarım kesinlikle daha farklı oluyor. Doğmamış bebeğe don biçmek denir kısacası

  4. şu toyota yı hep muhafazakarlığından, basitliğinden, samanlığından ve tasarımından eleştiriyoruz ama bu arabayı satın alacak kitle biz değil babalarımız arkadaşlar. bu araba bizde ve dünyada 100.000 / 25.000 dolar civarında satılıyor. ve bu kadar parası olan kesim 20-35 yaş arası gençler değil, 35-65 yaş skalasında dayılar amcalar dedeler babaların satın alma gücü var. dünyanın en çok satan araçlar toyota ve volkswagen ikiside oldukça muhafazalar ama dinamik arabaların pazar payı yerlerde iken bu muhafazakar arkadaşlar milyonlar satıyor her sene. nedenini merak ediyorsanuz satın alan yaş grubu hangi skalada araştırmalardan öğrenebilirsiniz

    neyse özetle acı gerçeği söylüyorum, otopark forumundan onay almak toyotanın umrunda değil babalarımız beğensin satın alsın yeter onlara 🙂

    1. Aisin marka şanzıman toyotanın ortak şirketi opel pejo citreen volvo ve bmw minicoperda kullanıyor 6 ve 8 ileri tork konvertörlü ama nedense toyota kendi bir türlü düşük hacimli motorlarında dandik şanzımanları kullanmaya devam ediyor

  5. Yeni motor gelmesi güzel ama kamuflajlı halinden de anladığım kadarıyla tasarımı bana göre çirkin olacak gibi duruyor.

  6. Şuraya yazıyorum Auris de, Avensis de, Corolla da Toyota logosu ve sorunsuzluk olmasın zaten satamaz. Çünkü üç otomobilde sınıflarının en boş ve en berbat otomobilleri. Üçü de satış potansiyeline sahip olmayan modeller. Corolla istediği kadar dünyanın en çok satan otomobili olsun benim için Corolla'nın kuş serisinden hiçbir farkı yoktur

  7. Bir araba tam olarak gelistirilip piyasaya cikmadan veya testleri yapilmadan yerden yere vurmak tamamen sacmalik.eskiden bes para etmez denilen markalarin gunumuzde toparladiklari bir gercek.ben toyotaya bir sans daha veriyorum

  8. Böyle saçmalık görmedim olamazda. 1.4 dizel nedir ya? Mecbur muyuz ulan biz? Almam arkadaş almam. Sen önce 1.6 dizel i bi çıkar Ondan sonra değerlendirmeye alalım. Sene olmuş 2018. Alanın da bence aklını sorgulamak lazım. Tabi yaşlı emekli amcalar hariç.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu