FeaturedHaberler

Goodyear ve Rainer Zietlow’dan yeni bir dünya rekoru!




Rainer Zietlow, Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure lastiklere sahip Volkswagen Amarok V6 TDI aracıyla Dakar’dan Moskova’ya 3 gün 4 saat 54 dakikada ulaşarak dünya rekoru kırdı.

Rainer Zietlow, Rus blogger Peter Bakanov ve gazeteci Geory Gloube, 22 Nisan 2017’de Dakar’dan başladıkları yolculuklarında 8.000 kilometre yol yaparak 10 ülkeden geçti ve 25 Nisan 2017 günü yerel saat ile 09:55’te Moskova’ya ulaştı.

Rainer ve ekibi, bu dünya rekoruna Goodyear’ın pazara yeni sürdüğü Wrangler All-Terrain Adventure lastikleriyle ulaştı. Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure lastikleri, Sahel çölünün kumlarında ve Doğu Avrupa’nın değişken yollarında üstün yol tutuş performansı gösterdi. Rainer, yerel hız limiti düzenlemelerini de göz önünde bulundurarak hedefine ulaştı.

Zietlow, Moskova’ya ulaştığında dünya rekoruyla ilgili olarak; “Bu sürüşü dünya rekoruyla tamamlamış olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Yoluculukta, iklim ve yol koşullarımız oldukça değişkendi. Bu karayolu seyahatinde Wrangler All-Terrain Adventure lastikleri ile bize destek olan Goodyear’a teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Goodyear PBU EMEA Marka Direktörü Martijn de Jonge ise; “Yeni Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure lastiklerinin performansı sayesinde değişken yol koşulları, Zeitlow ve ekibi için sorun olmadı. Lastiklerimiz hem yol hem de arazi koşullarında kusursuz performans sergilemiştir” dedi.

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu