FeaturedHaberler

Volvo Nürburgring rekorunu neden kimseye söylemedi?




Genelde bir marka Nürburgring ’de rekor bir tur attığında ortalığı galeyana getirir; basın bültenleri düzenlenir, Tweetler atılır, in-car videoları yayılır. Fakat görünüşe göre Volvo, S60 Polestar ile Yeşil Cehennem’de geçen sene rekor bir süre çıkarmış ve bunu bütün basından saklamış!

Nürburgring’de S60’ın süresi 7:51

S60 Polestar Ring’de 7:51’lik bir zamana imza atmış, ki bu değer geçen sene o dönemde dört kapılı seri üretim otomobiller arasındaki en iyi süre. Daha sonra Alfa’nın Giulia’sı bu rekoru kırıyor, fakat konumuz bu değil.

S60 Nürburgring’de

Konu şu; Volvo’nun WTCC takımı Cyan Racing, geçen seneki şampiyonanın Almanya ayağı için Nürburgring’e gidiyor. Yarıştan sonra biraz daha pistte takılıp S60 Polestar’la gazlamaya devam ediyorlar, ve zannedersek hesapta hiç olmayan bir rekor geliyor.

“Kendimize saklayıp dersler çıkardık”

Rekor süreyi günyüzüne çıkaran videodaki dış ses “İsveçli olduğumuzdan rekor hakkında fazla konuşmak istemedik” diyor. Rekorla övünmek yerine bu “deneyimden” dersler çıkarmak istemişler. Söylediklerine göre rekor sürenin geldiği testten elde ettikleri veriler hem markanın yarış otomobillerinin hem de Polestar modellerinin geliştirilmesi için oldukça önemli.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Bazı markalar Nürburgring pisti gibi yerlere araçlarını sokup resmi şekilde sürelerini paylaşmak istemiyor. Çünkü bu işin standartı olmadığına inanıyor ve standart getirilene kadar da otomobillerinin pist rekoru veya sürelerini official şekilde paylaşmayacaklarını ya da bu işe girişmeyeceklerini söylüyorlar. Bu mevzunun, standartları belirlenmiş setup'larla ve bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenen bir organizasyon ya da uygulama haline gelmesini bekliyor bazı üreticiler.

  2. Rekor kırmaya gitmiyorsa ne işi varmış orada. Almanya gezisine mi çıkmış spor Volvo?

    1. okuduğunu anlayamıyor musun kardeşim? volvonun yarışlara katılan spor takımı şampiyonaya katılıyor, yarıştan sonra tur atmaya çıkıyorlar?

  3. Volvo gibi bir marka rekor kırsada mütevazi davranır herkesin gözüne sokar gibi rekorunu paylaşmak istemez. Volvo diğer markalar gibi reklama ihtiyaç duymaz zaten buna da hiç ihtiyacı yoktur. Volvo’yu zaten bilen bilir..!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu