FeaturedHaberler

Mercedes, AMG’nin 50. yılını GT3 Edition 50 ile kutluyor




Mercedes mühendislerinden Hans Wener Aufrecht ve Erhard Melcher, 1967’de şirketten ayrılıp Stuttgart yakınlarında bulunan Burgstall an der Murr’da bir yer kiralıyorlar ve o zamanki adıyla “ AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH.”ı kuruyorlar. “AMG” isminin nereden geldiğini merak ediyorsanız: İsim bu iki mühendisin soyadlarının baş harflerine Aufrecht’in doğum yeri olan Grossapach’ın “G”sinin eklenmesiyle ortaya çıkıyor.

İlk AMG C36

Yaklaşık 10 sene sonra, firmanın merkezi Affalterbach’a taşınıyor, ancak yarış motoru geliştirmeleri hala Burgstall’da yapılmaya devam ediliyor. 1993’e geldiğimizde firma artık Mercedes otomobillerine yaptığı modifikasyonlarla iyice bilinir bir hale geliyor ve Mercedes ile ortak geliştirmeler yapmaya başlıyor. İki firmanın ilk seri üretim otomobili ise, BMW’nin E36 kasa M3’üne rakip olarak piyasaya çıkan C36.

Daimler-Chrysler döneminde Mercedes, AMG’nin %51 hissesini alıyor ve şirketin adını Mercedes-AMG GmbH olarak değiştiriyor. 2005’ten beri de Mercedes-AMG, Daimler AG bünyesinde bir yan marka olarak hayatına devam ediyor.

GT3 Edition 50

AMG’nin ortaya çıkmasının üzerinden yarım yüzyıl geçti ve Mercedes bunu sadece beş adetle sınırlı özel bir GT3 otomobili üreterek kutlayacak. “Edition 50” olarak isimlendirilecek olan otomobil, bir AMG’de daha önce hiç görmediğimiz bir boyaya sahip. Otomobilin karbonfiber ön ve arka difüzörleri, hava girişleri, ön ızgarası ve yan etekleri mat boyaya sahip. Ayrıca normal GT3’ten farklı olarak otomobilin çeşitli yerlerinde fazladan AMG logoları bulunuyor. Edition 50’de performans tipi bir egzoz bulunuyor ve egzozun kısıtlayıcı bazı kısımları ekstra güç için sökülmüş.

“50 YEARS OF DRIVING PERFORMANCE”

Kabinde ise zeminin görünen kısımları ve roll cage “gerçek siyah” tona sahip. Kapı panelleri, eşikler, ön göğüs ve orta konsol da dışardaki gibi mat karbon renginde. Ekstra AMG logoları, her otomobile özel numaralı bir plaka ve yolcu kısmında karbon güvenlik hücresi otomobilin içindeki detayları tamamlıyor. Ayrıca otomobilin yanında verilen brandada ve emniyet kemerlerinde “50 YEARS OF DRIVING PERFORMANCE” ibaresi yer alıyor.

Galeride göreceğiniz bazı fotoğraflarda otomobil dışında bir de IWC marka bir kol saati var. Bu da IWC’nin AMG’nin 50. yılı şerefine ürettiği bir saat. GT3 Edition 50 sahibi olacak şanslı 5 kişi, otomobilleriyle birlikte 250 adetle limitli bu saate de sahip olacaklar.

5 adetle limitli olan bu yarış otomobili, Ocak’ta tanıtılan Mercedes AMG GT C Roadster Edition 50’den sonra AMG’nin yaş gününü kutlayan ikinci otomobil. Kutlamalar Project One’ın Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasıyla son bulacak.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. AMG-GT'nin tasarımını çok seviyorum. Bu tasarım daha güzel olmuş. Yarış arabasına benzemiş.

  2. GT adını asla haketmeyen ve Mercedes’e hiç yakışmayan bir model. SLS AMG bir aracın üretimini durdurupta AMG GT’ye geçmek nedir. AMG GT’yi ilk çıktığı zamanda hiç sevmiyordum hala da zerre gram sevmiyorum. GT sınıfındaki rakiplerinin çok gerisinde olan bir model AMG GT

      1. Hakan bey ben rakiplerinin gerisinde olduğunu iddia etmiyorum rakiplerinin gerisinde olduğunu söylüyorum zaten. AMG GT Mercedes’e yakışmayan bir araç Mercedes’in belkide tarihindeki en kötü tasarım. Hakan bey bir rakiplerinin tasarımına bakın bir de AMG GT’nin tasarımına bakın; Ferrari 488, Lamborghini Huracan 610-4, Audi R8 V10 Plus, Nissan GT-R, Mclaren 570S, Jaguar F-Type SVR, Honda/Acura NSX. Jaguar F-Type ile birlikte sınıfındaki en kötü tasarıma sahip Nissan GT-R bile AMG GT’den daha iyi bir tasarıma sahip ve AMG GT rakiplerinin çok gerisinde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu