FeaturedHaberler

İşe motosikletle gitmeniz için 6 neden




19 Haziran tarihi motosikletle işe gitme gününün 25. yıldönümü. Artık yaz tamamen geldi. Motosikletinizi yaza hazırladıysanız, işinize motosikleti de katmanız için 6 nedenimiz var:

1-Zihniniz açık olur

Günümüzde çoğu otomobil sürücüsü araçlarını kullanırken telefonlarıyla, internetle vs meşgul olurlar. Fakat motosiklet sürücülerinin tüm duyuları aktif halde çalıştığı için dikkatleri sadece yola verilmiştir. Bu da hem kısa vadede yani günlük işlerde hem de uzun vadede alzheimer gibi hastalıkların riskini düşürür. Ayrıca düzenli motosiklet kullanımı yoğunlaşmayı ve risk yönetimini geliştirir.

2-Açık havada vakit geçirmiş olursunuz

Modern iş dünyasının en büyük lanetlerinden biri çoğumuzun kapalı kutular içinde hayatlarını geçiriyor olması. İşe başlamadan önce ve işten çıktıktan sonra o rüzgarı vücudunuzda hissetmekten daha dinlendirici ne olabilir?

3-Diğer sürücülere, motosikletlilerin de birer işleri olduğunu hatırlatın

Yaşadığınız yere bağlı olarak, her gün aynı saatte ayrılıyorsanız, biraz dikkatinizle aynı araçları fark edeceksiniz. Bu araçların yanından geçip giderken, trafikte vakit geçiren sürücülere, “İşe motosikletle gidin!” şeklinde bağırmak çok keyifli olacaktır. 🙂 Ayrıca bağırmasanız bile, otomobil sürücüleri düzgün motosiklet kullanan, ekipmanlı motosiklet sürücüleri gördükçe ister istemez özenecektir.

4-Daha az yakıt tüketin

Motosikletlerin neredeyse tamamına yakını otomobillere göre daha az yakıt tüketiyor. Karbon salınımlı araçlar yüzünden atmosferi motosikletle daha az kirletirken, aynı mesafeyi daha az para tüketimiyle katetmiş oluruz.

5-Stresinizi giderin, bir nevi “Meditasyon”

Motosiklet kapalı kutu otomobillerden biri değildir. Kaç sürücü duydunuz, her gün işe gittiği arabanın sesini oturup dinleyen? Veya motoru soğurken çıkan sesleri kayıt altına alan? Otomobil sürücüleri bunları motosiklet sahibi olmadan anlayamaz. Motosiklet sürücüleri, araçlarına tutku ve sevgiyle bağlıdır.

6-Eğlenin!

İşe gitmek zaten çoğu insan için sıkıcı bir durum. İlk etapta motosiklete neden binmeniz gerektiğini düşünün. Zaman geçtikçe zaten bundan zevk aldığınızı fark edeceksiniz. Hiçbir motosiklet sürücüsü istemeye istemeye motosiklete binmez, ama otomobil sürücüleri?.. Kendinizi özgürlüğün kollarına bırakın…

Kaynak: motorcycle.com

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu